Το πιτσόγυρο είναι το βολιώτικο τυλιχτό που ξεπερνά τη λογική

Το πιτσόγυρο είναι το βολιώτικο τυλιχτό που ξεπερνά τη λογική
Μπορεί πολλοί αρχικά να είχαν τις ενστάσεις τους, όμως κάθε εμπόδιο ξεπεράστηκε από την πρώτη μπουκιά.

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν σηκώνεις κουβέντα και δεν τα αλλάζεις με τίποτα. Από το πώς πίνεις τον καφέ σου, μέχρι το πώς τρως το πιτόγυρό σου. Αν τώρα σου έλεγε κάποιος πως θα ήταν καλή ιδέα να τυλίξεις τον γύρο σου με πίτσα αντί για πίτα, το πιθανότερο θα ήταν πως θα τον κοιτούσες με ορθάνοιχτα μάτια. Την ίδια ακριβώς έκφραση είχα κι εγώ πριν μερικά χρόνια, όταν και βρέθηκα στον Βόλο.

Εκτός από την πασίγνωστη παταούγκα (πεϊνιρλί με πατάτα - ουγγαρέζα), την οποία επέμεναν γνωστοί και φίλοι πως έπρεπε να δοκιμάσω οπωσδήποτε, υπήρχε ακόμη ένα βολιώτικο έδεσμα, για το οποίο άκουγα διθυραμβικές κριτικές. Αναφέρομαι φυσικά στο περίφημο πιτσόγυρο του Μάκη, το τυλιχτό με πίτσα και γύρο, που όμοιό του δεν γίνεται να βρεις πουθενά.

...

Η συγκεκριμένη πατέντα, η οποία ανήκει δικαιωματικά στην πόλη του Βόλου, έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο μεγάλες φαγητικές αγάπες μας, αλλά και ταυτόχρονα να δώσει τέλος στο μεγάλο δίλημμα την ώρα της παραγγελίας. Όσο φαν της ιταλικής κουζίνας κι αν είσαι, και σου φαίνεται εντελώς ακατανόητη η ιδέα του πιτσόγυρου, είναι δεδομένο πως μετά τις πρώτες μπουκιές θα ξεχάσεις τα πάντα.

...

Είναι εκεί που η νόστιμη ζύμη πίτσας, συναντά τον τραγανό γύρο και το αποτέλεσμα είναι τόσο γευστικό που ανακουφίζει τον ουρανίσκο σου. Μια εμπειρία που αξίζει να βιώσεις αν σε βγάλει ο δρόμος σου προς Βόλο. Μην λες πως δεν στο είπαμε.