Μετά από 70 χρόνια μάλλον λύθηκε το μυστήριο με τον άνθρωπο που βρέθηκε νεκρός με κωδικοποιημένο σημείωμα (vid)

Newsroom
Μετά από 70 χρόνια μάλλον λύθηκε το μυστήριο με τον άνθρωπο που βρέθηκε νεκρός με κωδικοποιημένο σημείωμα (vid)
Το 1948 βρέθηκε το πτώμα ενός Αυστραλού σε παραλία μαζί με ένα περίεργο σημείωμα.

Το μυστήριο με το πτώμα ενός άνδρα που είχε βρεθεί σε παραλία της Αυστραλίας φαίνεται ότι μετά από 70 χρόνια βρήκε τη λύση του. Το πρωινό της 1ης Δεκεμβριου 1948, ένα άψυχο σώμα ανακαλύφθηκε στην άμμο της παραλίας του Σόμερτον Παρκ, μαζί με ένα σβησμένο τσιγάρο που ήταν χωμένο στον γιακά του παλτού του.

Ο άτυχος άνδρας ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών ήταν ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα, αλλά δεν είχε πορτοφόλι ή ταυτότητα με αποτέλεσμα να μην ξέρουν ποιος είναι. Στις τσέπες του είχε τσιγάρα, τσίχλες, μια χτένα, ένα εισιτήριο λεωφορείου και ένα εισιτήριο τρένου που δεν είχε κοπεί.

Ωστόσο, το πιο μυστηριώδες ήταν ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε «Tamám Shud», λέξεις που στα Φαρσί σημαίνουν «τέλειωσε» μαζί με μια κωδικοποιημένη σημείωση που κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να αποκρυπτογραφήσει. Αυτές οι παράξενες κωδικοποιημένες σημειώσεις τροφοδότησαν εικασίες ότι ο μυστηριώδης άνδρας ήταν κάποιου είδους κατάσκοπος.

Tamam

Εβδομήντα χρόνια μετά, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αδελαϊδας, Ντέρεκ Άμποτ θεωρεί ότι η ομάδα του έχει λύσει την υπόθεση. Σύμφωνα με την Australian Broadcasting Company, η ανακάλυψη ήρθε μετά την ανάλυση του DNA του μυστηριώδους άνδρα μέσα από μερικές τρίχες που διατηρήθηκαν σε ένα γύψινο μοντέλο από το πρόσωπό του.

Σε συνεργασία με την εμπειρογνώμονα ιατροδικαστών Κόλιν Φίτζπατρικ, ο Άμποτ κατάφερε να περιορίσει τη λίστα των πιθανών υπόπτων από 4.000 σε μόνο έναν. Με αυτά τα δεδομένα ο καθηγητής Άμποτ πιστεύει ότι ο μυστηριώδης άνδρας ήταν ο Καρλ Γουέμπ, ένας 43χρονος Αυστραλός μηχανικός.

Μεγάλη βοήθεια στις έρευνες υπήρξε από τους εν ζωή συγγενείς του Γουέμπ με τον Άμποτ να καταλήγει στην απάντηση γιατί το θύμα βρισκόταν εκεί που βρέθηκε. Τα στοιχεία έδειχναν ότι ο Γουέμπ είχε χωρίσει με τη σύζυγό του και βρισκόταν πιθανότατα στην Αδελαϊδα για να την εντοπίσει.

Webb

Η αστυνομία πέρυσι προχώρησε στην εκταφή του σώματος του μυστηριώδους άνδρα για να πραγματοποιήσει νέες εξετάσεις DNA. Παρά το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση δεκαετιών δεν έχει κλείσει ακόμα, η ανάλυση του DNA θα μπορούσε να είναι το κρίσιμο στοιχείο για την ταυτότητα ενός άνδρα, ο οποίος αποτελεί μυστήριο εδώ και 70 χρόνια.

Όσο για αυτό το κωδικοποιημένο σημείωμα που είχε μαζί του, δεν υπάρχει ακόμα κανείς που να έχει καταφέρει να βρει τι σημαίνει. Ίσως αυτό να είναι το επόμενο μεγάλο μυστήριο που θα λυθεί γύρω από το σώμα που για τόσο καιρό ήταν γνωστό ως «Άνδρας του Σόμερτον».