Οι Chainsmokers σε δύο χρόνια θα παίξουν μουσική στο διάστημα

Newsroom
Οι Chainsmokers σε δύο χρόνια θα παίξουν μουσική στο διάστημα
Οι Chainsmokers το 2024 θα παίξουν μουσική στο διάστημα και θα γράψουν ιστορία.

Το ντουέτο DJ της ηλεκτρονικής ποπ, Chainsmokers σχεδιάζει να γράψει ιστορία, αλλά αυτή τη φορά στο διάστημα.

Οι μουσικοί παραγωγοί από την Αμερική συνεργάστηκαν με την εταιρεία διαστημικού τουρισμού World View για να ηχογραφήσουν μια συναυλία στην άκρη του διαστήματος το 2024.

Οι Άντριου Τάγκαρτ και Άλεξ Παλ που είχαν πέντε επιτυχίες στο Top 10 Billboard Hot 100 ως ντουέτο, έχουν συμφωνήσει να μπουν σε κάψουλα, η οποία θα μεταφερθεί στη στρατόσφαιρα από ένα γιγάντιο μπαλόνι, που θα τους μεταφέρει 32 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

«Πάντα ονειρευόμασταν να πάμε στο διάστημα και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη World View για να έχουμε αυτή την περιπέτεια και την εμπειρία» είπαν σε δήλωσή τους, σύμφωνα με το AP.

«Γνωρίζουμε ότι η θέα τόσο από τη Γη όσο και και από το διάστημα θα είναι απίστευτη και θα μας εμπνεύσει και ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την πτήση δημιουργικά σε μελλοντικά πρότζεκτ» ανέφεραν. Η πτήση τους στο διάστημα θα διαρκέσει έξι έως δώδεκα ώρες.

Ο Ράιαν Χάρτμαν, διευθύνων σύμβουλος της World View ανέφερε ότι η εταιρεία ελπίζει ότι η εκδήλωση θα μπορούσε να εμπνεύσει άλλους καλλιτέχνες να «κάνουν κάτι διαφορετικό». …«Το να είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε το κοινό των Chainsmokers μέσω του έργου του Άλεξ και του Ντριου συμβάλλει στην αποστολή μας. Είναι κάτι από το οποίο προσωπικά εμπνέομαι και με ενθουσιάζει» δήλωσε.

Ο Χάρτμαν είπε επίσης στο AP ότι επέλεξε να στείλει τους Chainsmokers στο διάστημα σε μια προσπάθεια να ενθουσιάσει το νεότερο κοινό για τα διαστημικά ταξίδια και ότι επηρεάστηκε από τον μικρότερο γιο του.

Από το 2014, όταν κυκλοφόρησε η επιτυχία τους Selfie, οι Chainsmokers κέρδισαν ένα βραβείο Grammy, δύο Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία και το 2019 εκθρόνισαν τον Κάλβιν Χάρις από τη θέση του πιο ακριβοπληρωμένου DJ.