Αχώριστοι στη ζωή, αχώριστοι και στο θάνατο: Δίδυμοι στην Αγγλία πέθαναν με τρεις ώρες διαφορά, «θα σε δω σύντομα»

Newsroom
Αχώριστοι στη ζωή, αχώριστοι και στο θάνατο: Δίδυμοι στην Αγγλία πέθαναν με τρεις ώρες διαφορά, «θα σε δω σύντομα»
Τα αδέλφια πέθαναν από διαφορετικές ασθένειες σε ηλικία 70 ετών και με διαφορά τριών ωρών.

Η ιστορία των Άλαν και Τζεφ Μπέιτς συγκλονίζει. Τα δύο δίδυμα αδέλφια από την Αγγλία ήταν αχώριστοι καθ' όλη την διάρκεια της ζωής τους. Δεν κατάφερε να τους χωρίσει ούτε ο θάνατος, αφού τρεις ώρες μετά τον θάνατο του ενός πέθανε και ο άλλος. Κηδεύτηκαν μαζί με τα φέρετρά τους να είναι τα ίδια.

Τα δύο αδέλφια πέθαναν από διαφορετικές ασθένειες τον περασμένο μήνα σε ηλικία 70 ετών. Η κόρη του Άλαν γνώριζε ότι ο πατέρας της είχε λίγους μήνες ζωής, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στον λαιμό, με την υγεία του να επιδεινώνεται πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι ήταν σουρεαλιστικό όταν έμαθε ότι ο θείος της είχε ήδη πεθάνει από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, καθώς ταξίδευε για να αποχαιρετήσει τον πατέρα της. Όταν πήγε στο κρεβάτι τον Άλαν, του είπε ότι άκουσε τον πατέρα της να λέει στον αδερφό του Τζοφ: «Είμαι καθ' οδόν, θα σε δω σύντομα». Λίγες ώρες αργότερα πέθανε.

Η 40χρονη κόρη του Άλαν είπε: «Ήταν πραγματικά σουρεαλιστικό. Εγώ και ο αδερφός μου έπρεπε να ταξιδέψουμε από το Σέφιλντ στο Κόβεντρι για να πάμε να τον δούμε. Αλλά στα μισά του δρόμου, λάβαμε ένα τηλεφώνημα και μάθαμε ότι ο θείος Τζοφ είχε πεθάνει. Φτάσαμε εκεί που ήταν ο πατέρας μου και μετά από 15-20 λεπτά πέθανε».

Η κόρη του Τζοφ είπε ότι ήταν καταστροφικό να πεθαίνουν την ίδια μέρα τα δύο αδέλφια, αλλά από την άλλη ήταν παρήγορο που «έφυγαν» μαζί από αυτό τον κόσμο. «Το να έρθουν σε αυτόν τον κόσμο μαζί και να φύγουν από αυτόν τον κόσμο μαζί, ήταν παρήγορο κατά κάποιο τρόπο. Και τώρα είναι μαζί για πάντα, δίπλα δίπλα».

Ο Άλαν και ο Τζοφ ήταν «πολύ δεμένοι» καθώς μεγάλωσαν μαζί στο Σέφιλντ και συχνά προκαλούσαν προβλήματα όταν ήταν νέοι λόγω της πανομοιότυπης εμφάνισής τους (μάλιστα τους έβαζαν να ράψουν τα ονόματά τους στα ρούχα του σχολείου για να τους ξεχωρίζουν οι δάσκαλοι).

Τα αδέρφια περνούσαν πάντα μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και βλέπονταν τακτικά μέσω βιντεοκλήσης όταν βρίσκονταν σε διαφορετικές χώρες.