Χάθηκε πολύτιμος χρόνος στη φωτιά της Λέσβου: «Ζητήθηκαν εναέρια στις 10:00 και ήρθαν 13:00» (vid)

Newsroom
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος στη φωτιά της Λέσβου: «Ζητήθηκαν εναέρια στις 10:00 και ήρθαν 13:00» (vid)
Αναπνευστικό πρόβλημα αντιμετώπισε πυροσβέστης Χωρίς ρεύμα και νερό πολλές περιοχές.

Μεγάλη και σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λέσβο και την περιοχή Ρογκάδα των Βατερών προκειμένου να ελέγξουν τη πυρκαγιά που καίει σε δάσος από τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου (23/7).

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για ένα ανεξέλεγκτο μέτωπο: «Η εικόνα δεν είναι καλή. Η φωτιά εξαπλώνεται προς δύο κατευθύνσεις και δεν έχει ελεγχθεί ακόμα. Η κατάσταση στον οικισμό Βατερών είναι λίγο καλύτερη».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι φλόγες κατευθύνονται προς την περιοχή της Βρίσας: «Η φωτιά πάει προς διαφορετικές κατευθύνσεις».

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, είναι πέντε καμένα σπίτια στα Βατερά, ωστόσο ακόμα «δεν υπάρχει ακριβής εικόνα».

Ο κ. Βέρρος άφησε αιχμές για καθυστέρηση της έλευσης στο νησί πυροσβεστικών μέσων: «Ζητήσαμε βοήθεια στις 10.00 το πρωί και ήρθε στις 13:00 το μεσημέρι».

Μάλιστα ένας πυροσβέστης παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν δύο μέτωπα στη Λέσβο, ένα πάνω στο βουνό στη Ρογκάδα και ένα μέσα στον οικισμό των Βατερών. Η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Βρίσα, γεγονός που ήθελαν να αποτρέψουν οι πυροσβέστες, αφού στην περιοχή εκείνη υπάρχει μεγάλη δασική έκταση.

Η πυρκαγιά έχει κάψει κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει μείνει χωρίς ρεύμα αλλά και νερό.