Φωτιά στον Έβρο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς

Newsroom
Φωτιά στον Έβρο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς
Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus, για τις καταστροφές από την πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου, ενώ οι πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν.

Εναέρια μέσα μάχονται για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στον Έβρο που καταστρέφει το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς μιας από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Συνεχόμενες ρίψεις νερού πραγματοποιούν δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο είναι στρατιωτικά. Παράλληλα, επιχειρoούν πάνω από 290 πυροσβέστες με 65 οχήματα και εννέα πεζοπόρα τμήματα, σύμφωνα με την ert.gr.

Πάντως, το μέτωπο των 10 χιλιομέτρων που είχε σχηματιστεί χθες έχει «σπάσει» σε μικρότερες εστίες ωστόσο συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αποτίμηση των καταστροφών στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς, όπου ζουν πολλά σπάνια είδη πανίδας, μοναδικά στην Ευρώπη, ενώ κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Copernicus Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή “Δαδιά” της Π.Ε. Έβρου, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου