Μετά το Power Pass έρχεται και το Fuel Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα, αλλαγή στις πληρωμές (vid)

Newsroom
Μετά το Power Pass έρχεται και το Fuel Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα, αλλαγή στις πληρωμές (vid)
Οι λεπτομέρειες για την επιδότηση καυσίμων που θα βοηθήσει τις οικογένειες στις μεγάλες ανατιμήσεις που υπάρχουν στην βενζίνη.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την δεύτερη επιδότηση καυσίμων, το Fuel Pass 2 δηλαδή... Αν και αρχικά οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας θα γινόταν στα μέσα Ιουλίου, πάμε τελικά τέλη του μήνα, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.

Το πιθανότερο είναι ξεκινήσουν οι αιτήσεις από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, προκειμένου στις αρχές του μήνα να έχουν αρχίσει να μπαίνουν τα λεφτά στους πολίτες που δικαιούνται την επιδότηση.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, θα ακολουθηθεί και σε αυτή την διαδικασία, σειρά με ΑΦΜ, ενώ στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες από την υποβολή της αίτησης.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα και ο οικονομικός σύμβουλος, Γιάννης Χατζησαλάτας στο Mega, το πρωί της Παρασκευής, θα υπάρχουν αλλαγές σε όσους επιλέξουν ως τρόπο καταβολής την ψηφιακή κάρτα και όχι την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να μην υπάρχουν τα προβλήματα με το NFC που υπήρξαν στο πρώτο πρόγραμμα.

Το ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές ωστόσο, δεν τις ξεκαθάρισε.

Αναλυτικά τα ποσά που θα δοθούν

  • Στα 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακή κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα, με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 40 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 45 ευρώ που ίσχυε με κάρτα.
  • Στα 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 50 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 55 ευρώ με κάρτα.
  • Στα 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας και κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 30 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 35 ευρώ με κάρτα
  • Στα 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας με κύρια κατοικία στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 35 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 40 ευρώ με κάρτα
  • Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων diesel, θα λάβουν διπλή επιδότηση, αφού εκτός από το fuel pass θα συνεχίσουν για το επόμενο 3μηνο να λαμβάνουν και επιδότηση 15 λεπτών στην αντλία.