Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε στον καύσωνα

Newsroom
Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε στον καύσωνα
Στον καύσωνα, πέρα από τα πράγματα που κάνουμε για να δροσιστούμε, υποπίπτουμε σε πολλά ακόμα τα οποία είναι απαγορευτικά. Ενέργειες παράνομες, άλλες και εγκληματικές.

Το θερμό κύμα της Ευρώπης ήρθε και στην Ελλάδα, συν του ότι «ανεβαίνει» κι άλλο από την Αφρική, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στη χώρα μας να ανεβαίνει κατακόρυφα τις επόμενες μέρες και να αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στον καύσωνα, πέρα από τα πράγματα που κάνουμε για να δροσιστούμε, υποπίπτουμε σε πολλά ακόμα τα οποία είναι απαγορευτικά. Κάποιες ενέργειες από αυτές κρίνονται παράνομες, άλλες εγκληματικές.

Όπως:

Οδήγηση χωρίς παπούτσια

2

Πολλοί μπαίνουν στην διαδικασία να βγάλουν τα παπούτσια τους όταν μπαίνουν στο αμάξι, για να πάρουν λίγο αέρα, ωστόσο αυτό πέρα από το ότι κρίνεται απαγορευτικό από το νόμο, είναι και επικίνδυνο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος τα ιδρωμένα πόδια μας να γλιστρήσουν στα πεντάλ και να οδηγηθούμε σε ατύχημα.

Επίσης, οι αρμόδιοι συστήνουν να αποφεύγεται η οδήγηση με σαγιονάρες και σανδάλια.

Σκύλος στο αυτοκίνητο

2

Αυτό δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και εγκληματικό. Είναι έγκλημα και όποιος το δει καλεί αμέσως την αστυνομία. Απαγορεύεται δια ροπάλου σκύλος μέσα στο αμάξι κλεισμένος. Υποφέρουν με τη ζέστη πολλαπλασία από μας, πόσο μάλλον μέσα στις λαμαρίνες που η θερμοκρασία δεκαπλασιάζεται.

Δεν αφήνουμε ούτε με λίγο ανοιχτό το παράθυρο, ούτε σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος. Έχουν πεθάνει πολλά σκυλάκια έτσι και μιλάμε για έγκλημα το οποίο πλέον επιφέρει στην Ελλάδα ποινή φυλάκισης. Είναι ξεκάθαρη κακοποίηση ζώου. Όποιος το δει καλεί αμέσως την αστυνομία.

Κολύμπι αλλά όχι παντού

2

Τις ζεστές μέρες, πόσο μάλλον στον καύσωνα, οι περισσότεροι ξεχύνονται στις παραλίες για βουτιές στη θάλασσα. Το κολύμπι είναι η Νο.1 απόλαυση σχεδόν για όλους αλλά δεν συνίσταται παντού. Δεν θα βουτήξουμε οπουδήποτε δούμε νερό. Είτε σε λίμνη που δεν ξέρουμε τι έχει από κάτω είτε σε ποτάμι που δεν γνωρίζουμε αν είναι δυνατό το ρεύμα του, πολύ περισσότερο σε ακατάλληλα νερά.

Ηλιοθεραπεία γυμνοί

2

Μιλώντας με το γράμμα του νόμου, φυσικά και δεν είναι παράνομη, ωστόσο δεν είναι επιτρεπτή παντού. Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι παραλίες γυμνιστών. Αρκετοί αναφέρουν πως «πρέπει να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος του γυμνιστή στην ελευθερία έκφρασης και του δικαιώματος του ευρύτερου κοινού να προστατεύεται από την παρενόχληση, την ανησυχία ή την προσβολή».

Μπάρμπεκιου

2

Αυτό κι αν απαγορεύεται δια ροπάλου, ιδίως σε μια χώρα που μαστίζεται κάθε καλοκαίρι από τις φωτιές. Δεν συζητάμε καν να ανάψει κανείς φωτιά για να ψήσει σε ένα πάρκο, στο βουνό, στην εξοχή κτλ. Αυτό ισοδυναμείται με έγκλημα.

Ακόμα όμως και να ανάψουμε φωτιά για μπάρμπεκιου στο εξοχικό μας, θα πρέπει να τηρούμε τις προϋποθέσεις και να έχουμε τις κατάλληλες υποδομές. Δεν θα κάνουμε μπάρμπεκιου όταν φυσάει δυνατά, ή ανάμεσα σε δέντρα, σε ξερά χόρτα κτλ, με κίνδυνο να προκαλεσουμε μια καταστροφική πυρκαγιά.