Οικογένεια στη Βρετανία για 17 χρόνια επισκεπτόταν λάθος τάφο: Δεν ήταν εκεί ο πατέρας τους αλλά μια γυναίκα

Newsroom
 Οικογένεια στη Βρετανία για 17 χρόνια επισκεπτόταν λάθος τάφο: Δεν ήταν εκεί ο πατέρας τους αλλά μια γυναίκα
Η πλάκα στο μνήμα έγραφε το σωστό όνομα, αλλά δεν είχα ταφεί ο Τόμας Μπελ, αλλά μια γυναίκα. Έχουν ανοίξει έξι τάφους και σε κανέναν δεν είναι εκεί ο πατέρας τους.

Ακούγεται απίστευτο, ωστόσο αποτελεί γεγονός. Μια οικογένεια επί 17 χρόνια επισκεπτόταν τον λάθος τάφο, πιστεύοντας πως εκεί ήταν η τελευταία «κατοικία» του πατέρα τους. Ο Τομ Μπελ και οι αδερφές του από τη Βρετανία πίστευαν ότι ο πατέρας τους Τόμας Μπελ βρισκόταν στο νεκροταφείο στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Γουίνγκεϊτ , στην κομητεία Ντάραμ.

Πρόσφατα «έχασαν» τη μητέρα τους και ο Τομ με τις αδερφές του, κανόνισαν να την βάλουν δίπλα στον πατέρα τους, ωστόσο ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του νεκροταφείου, πως στο συγκεκριμένο σημείο, του πατέρα τους, ήταν θαμμένος ένας άλλος άνθρωπος.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο που πίστευαν πως ήταν ο πατέρας τους, στην πραγματικότητα είχε θαφτεί μια γυναίκα. Μέσα σε όλο αυτό το μπέρδεμα και την αναστάτωση, η μητέρα τους, βρίσκεται στο γραφείο τελετών για πέντε εβδομάδες, καθώς ακόμα δεν είναι σίγουροι πού ακριβώς είναι θαμμένος ο πατέρας τους.

2

Ο 58χρονος Τομ, που ζει στο Easington, είπε: «Η απώλεια της μαμάς μας ήταν καταστροφική. Σα να μην έφτανε αυτό, μας είπαν ότι ο τάφος του πατέρα μας -που περάσαμε τα τελευταία 17 χρόνια να επισκεπτόμαστε- δεν είναι δικός του. Όλο αυτό είναι απλά αφόρητο. Πώς στο καλό συνέβη αυτό;

«Η μαμά μας είναι σε ένα γραφείο τελετών περιμένοντας να ταφεί και ο μπαμπάς μας είναι κάπου στο νεκροταφείο σε κάποιον άγνωστο τάφο».

Μέχρι στιγμής, οι νεκροθάφτες έχουν ανοίξει έξι τάφους, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει πού είναι θαμμένος Τόμας Μπελ.

Φυσικά, δεν υπάρχει λάθος μόνο στον πραγματικό τάφο του πατέρα του Τομ, αλλά και σε αυτόν που έχει θαφτεί η γυναίκα και πίστευαν πως ήταν από κάτω ο Τόμας. Γιατί εκεί που υπάρχει η γυναίκα, από πάνω στην πλάκα αναγράφει το όνομα του Τόμας Μπελ. Με λίγα λόγια η οικογένεια της γυναίκας προφανώς πήγαινε και αυτή κάπου αλλού, σε κάποιον άλλον ξένο άνθρωπο, όπως συνέβη και με την οικογένεια Μπελ.

Μία πρώτη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι, ότι μια πυρκαγιά του 1980 κατέστρεψε τον χάρτη των μνημάτων. Προφανώς και δεν θα είναι τα μοναδικά λάθη που έχουν γίνει.