Η Ελεύθερη Ώρα απάντησε για τους «εμπρηστές» Iron Maiden: «Mε τα 2 δάχτυλα έγινε επιρροή αρνητικής ενέργειας

Newsroom
Η Ελεύθερη Ώρα απάντησε για τους «εμπρηστές» Iron Maiden: «Mε τα 2 δάχτυλα έγινε επιρροή αρνητικής ενέργειας
Το σημερινό δημοσίευμα της Ελεύθερης Ώρας, αλλά και τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της εφημερίδας για το μυθικό πρωτοσέλιδο με τους Iron Maiden.

Με εξαίρεση της φωτιάς, το θέμα της χθεσινής ημέρας ήταν το πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας με το οποίο χρέωνε την μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη στους Iron Maiden. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το εξώφυλλο αυτό προκάλεσε χαμό στα social media και σήμερα δόθηκε συνέχεια.

Η εφημερίδα έδωσε την απάντησή της στον ντόρο που δημιουργήθηκε, βάζοντας μία φωτογραφία του θρυλικού συγκροτήματος από το Purgatory, λέγοντας: «Αν δεν είναι αυτό σατανισμός, τότε τί είναι», ενώ σε ένα από τα σχόλια που κάνει στο πρωτοσέλιδο, ξεκαθαρίζει «Θα μας βρίσκουν σταθερά απέναντι στην μύηση, στο κακό και στο σκότος».

Ελεύθερη Ώρα

Στις μέσα σελίδες τώρα, επιμένει πως πίσω στους Iron Maiden όμως, στη συναυλία των οποίων στην Αθήνα ακούστηκαν σατανιστικά συνθήματα. «Δεν τους λες και χριστιανικούς. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την ερμηνεία. Εμείς διαβάζουμε απλώς κάποιους από τους στίχους και τους παραθέτουμε», ενώ συμπληρώνει: «Διότι, είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως την έλευση του μουσικού συγκροτήματος στην Αθήνα ακολουθούν καταστροφές μεγάλης κλίμακας. Το λένε τα γεγονότα, όχι εμείς».

Φυσικά από όλο αυτό το... αφιέρωμα, δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στο τραγούδι Number Of The Beast, ενώ τονίζεται πως «Όπου οι άνθρωποι διώχνουν το Θεό, έρχεται ο σατανάς και ανοίγουν χίλιες πληγές. Έτσι θα ερμήνευαν οι Άγιοι Πατέρες τα φαινόμενα. Άλλωστε, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Πόση καταστροφή όμως θα ζήσουμε ακόμα ώστε να ακολουθήσουμε το δρόμο της αρετής; Για πόσο ακόμα θα κυριαρχεί η αναίδεια; Για πόσο ακόμα θα δίνουμε δικαιώματα στον σατανά, επιτρέποντάς του να χειραγωγεί τα πάντα; Δεν βλέπουμε γύρω μας την καταστροφή και την απόγνωση; Δεν βλέπουμε τι μέλλει γενέσθαι αν συνεχίσουμε έτσι; Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι θα ήταν λάθος να χαριστεί η ροκ μουσική με την οποία πολλοί μεγάλωσαν, στους κάθε λογής επικίνδυνους, που χρησιμοποιούν την αγάπη των νέων για τη μουσική, για να περάσουν τα πολύ σκοτεινά τους μηνύματα».

Ο δικηγόρος της Ελεύθερης Ώρας

Ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, δικηγόρος της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» φιλοξενήθηκε στον αέρα του Metropolis 95.5 για να δώσει την δική του εκδοχή για το εξώφυλλο.

«Θα μιλήσω ως δικηγόρος της εφημερίδας. Πριν ακόμα από ξεσπάσει η πυρκαγιά, ένας αναγνώστης έστειλε email στην εφημερίδα, «προφητεύοντας» ότι κάτι κακό θα συμβεί μετά την συναυλία των Iron Maiden, βασιζόμενος στο γεγονός πως το 2018 στην προηγούμενη συναυλία τους στην Ελλάδα, ακολούθησε αμέσως μετά η τραγωδία στο Μάτι σε συνδυασμό με το σατανικό και αντιχριστιανικό -κατά τους επικριτές τους- ύφος της μπάντας, το οποίο φαίνεται ακόμα και από τον τρόπο που τελείωσαν την συναυλία επιρρίπτοντας τον χριστιανικό σταυρό. Ο αναγνώστης αναρωτήθηκε τι θα επακολουθήσει μετά την φετινή συναυλία τους. Και ξέσπασε η πυρκαγιά αμέσως μετά. Επομένως επαληθεύτηκε η πρόβλεψη, εξού και δημοσιεύτηκε το άρθρο και το πρωτοσέλιδο.», είπε αρχικά.

Όσο για το πως οι Iron Maiden «έφεραν» την πυρκαγιά, απάντησε: «Εγώ το ερμηνεύω ότι μέσω συμβολισμών που κάναν με τα δύο δάχτυλα έγινε μια επιρροή αρνητικής ενέργειας, μιας επίκλησης των σατανόμορφων προσωπείων με αποτέλεσμα κατά «σατανική» σύμπτωση να γίνονται φέτος τα ίδια που έγιναν στο Μάτι. 2018 Iron Maiden Μάτι- 2022 Iron Maiden Πεντέλη.»

Τέλος για το αν πιστεύει πως οι Iron Maiden ευθύνονται για την φωτιά, τόνισε: «Εν μέρει ναι. Πιστεύω δηλαδή ότι η επιρροή υπάρχει. Αυτό το οποίο ζούμε είναι ο αντεστραμμένος κόσμος. Το παρά φύσιν κυριαρχεί παντου και διώκεται το κατά φύσιν. Προς θεού δεν πιστεύω ότι η συναυλία είναι ο αυτουργός της πυρκαγιάς. Είναι πολυαιτιοκρατικό. Είναι αυτό που λέμε όταν κάποιος επικαλείται κάποια θετική ενέργεια τότε υπάρχει μια θετική εξέλιξη. Όποιος επικαλείται κάτι αρνητικό, ίσως και να επηρεάσει. Δεν λέω ότι ήταν ηθικοί αυτουργοί. Απλώς υπάρχει μια αρνητική ενέργεια.»