Φωτιά στην Ηλεία: Παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, πλησιάζει στα σπίτια (vid)

Newsroom
Φωτιά στην Ηλεία: Παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, πλησιάζει στα σπίτια (vid)
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι εξαιτίας του ότι οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια τους.

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της φωτιάς στα Άγναντα Ηλείας, ενώ οι φλόγες «γλείφουν» τα πρώτα σπίτια του ορεινού οικισμού, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Αργά το μεσημέρι, εξαιτίας κηλίδωσης, εκδηλώθηκε ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο, στον οικισμό Λουκά, όπου επίσης η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, και παρά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων, και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι κάτοικοι στα Άγναντα και στον Λουκά, είναι ανήσυχοι, ενώ αρκετοί από αυτούς να βοηθούν τους πυροσβέστες, με όποιο τρόπο μπορούν και δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των οικισμών, ωστόσο δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται σε επιφυλακή. Παράλληλα λεωφορεία του δήμου είναι έτοιμα να μεταφέρουν κατοίκους, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Δύο τραυματίες

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, την ώρα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Ο πρώτος, διακομίσθηκε νωρίς το μεσημέρι, με εγκαύματα, στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα, και ο δεύτερος χτύπησε στο κεφάλι, και μεταφέρθηκε από συναδέλφους του μέχρι το ασθενοφόρο που έσπευσε για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο.