Προσοχή: Πώς να τσεκάρεις ότι το δωμάτιο που έχεις νοικιάσει δεν έχει κρυφές κάμερες (vid)

Newsroom
Προσοχή: Πώς να τσεκάρεις ότι το δωμάτιο που έχεις νοικιάσει δεν έχει κρυφές κάμερες (vid)
Για να σιγουρευτείς πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή του δωματίου που έχεις νοικιάσει για τις διακοπές, δεν σε παρακολουθεί με κρυφές κάμερες μπορείς να κάνεις κάποια απλά πράγματα.

Το τελευταίο πράγμα που θέλεις κατά την διάρκεια των διακοπών σου, είναι να σε παρακολουθεί μέσω κρυφής κάμερες ο άνθρωπος που σου έχει νοικιάσει το δωμάτιο για να μένεις.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι και τόσο συχνό στην χώρα μας, όμως ήδη υπάρχουν κάποια τέτοια περιστατικά που έχουν αποκαλυφθεί και για αυτό καλό θα ήταν όλοι να πάρουν τα μέτρα τους.

Άλλωστε, επειδή το θέμα έχει απασχολήσει αρκετά τα ΜΜΕ στο εξωτερικό, υπάρχουν δεκάδες videos στο Youtube και στα social media, για το τί πρέπει να κάνει κάποιος για να σιγουρευτεί οτι δεν θα υπάρχει κάποιο αδιάκριτο βλέμμα πάνω του.

Και δεν θα του πάρει παραπάνω από μερικά λεπτά...

  • Τα ύποπτα μέρη

Το πρώτο και απλό που έχει να κάνει, είναι να τσεκάρει τα ύποπτα μέρη που θα μπορούσαν φιλοξενήσουν μία κάμερα. Αεραγωγοί, τρύπες και κενά σε τοίχους ή οροφές, ενώ στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και το πάνω μέρος διαφόρων επίπλων, όπως είναι τα σύνθετα ή διάφορα ράφια.

  • Ψάξε το ασυνήθιστο

Αυτό που όλοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, είναι πως δεν είμαστε στο 2000 και πως πλέον η κρυφή κάμερα μπορεί να είναι ένας φορτιστής τηλεφώνου, ένα βιβλίο ή ένα ζευγάρι γυαλιά. Οπότε πρέπει να σκανάρεις τον χώρο για διάφορα αντικείμενα που ενδεχομένως να σου κινήσουν την υποψία. Μόλις βρεις κάτι, ψάξ'το online και τσέκαρε αν υπάρχει κάτι ανάλογο σε spy cam.

  • Βρες την αντανάκλαση

Από εκεί και πέρα, μία άλλη εύκολη λύση είναι να σβήσεις όλα τα φώτα και να ανάψεις την κάμερα του κινητού σου, ψάχνοντας τον χώρο για κάποια αντανάκλαση που θα κάνει το τζαμάκι που έχει μπροστά η κάμερα.

  • Συσκευές ανίχνευσης

Το να δώσεις χρήματα για να αγοράσεις μία ειδική συσκευή, μάλλον είναι λίγο άκυρο για να το κάνεις. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά επειδή δεν μπορεί να εντοπίσει αυτές που καταγράφουν μόνο ή μεταφέρουν τα δεδομένα μέσω καλωδίου. Online υπάρχουν πολλές free εφαρμογές όπως το Wireless Network Watcher το οποίο θα σου δείξει ποια gadgets είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο. Βέβαια, ο ιδιοκτήτης ενδεχομένως να έχει φτιάξει ένα δεύτερο, ξεχωριστό δίκτυο για τις κάμερες.

Όπως και να έχει πάντως, καλό είναι να κάνετε τα παραπάνω βήματα, προκειμένου να μεγαλώσετε τις πιθανότητες ασφάλειας.