Τελικά το περιστατικό με τον Κυμπουρόπουλο δεν έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο

Newsroom
Τελικά το περιστατικό με τον Κυμπουρόπουλο δεν έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο
Το περιστατικό με τον κ. Κυμπουρόπουλο, όπως διευκρινίζει και ο ίδιος σε ανάρτησή του, δεν έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο

Η ανάρτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν αφορά στην εκδήλωση που έγινε χθες το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σήμερα το πρωί, που ανέφεραν ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν είχε πρόσβαση στο χώρο καθώς η είσοδος γινόταν από σκάλα με αρκετά σκαλοπάτια.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας σημειώνει επίσης στην ίδια ανακοίνωση ότι έχει υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίζεται, τόσο εντός του Μεγάρου όσο και στους εξωτερικούς της χώρους, η πλήρης και ισότιμη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Σε πρωινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρεται ότι σε εκδήλωση που έγινε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το απόγευμα της Παρασκευής προς τιμήν των Ουκρανών πολιτών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στον χώρο, λόγω του ότι η είσοδος γινόταν μόνον από σκάλα με αρκετά σκαλοπάτια.

Το περιστατικό αυτό, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής διευκρινίζει σε ανάρτησή του, δεν έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίζεται, τόσο εντός του Μεγάρου όσο και στους εξωτερικούς της χώρους, η πλήρης και ισότιμη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, με ανάρτησή του το πρωί είχε αναδείξει το πρόβλημα πρόσβασής του σε μια χθεσινή εκδήλωση καθώς ο χώρος δεν είχε πρόβλεψη εισόδου για άτομα με αναπηρία.