Ράγισε καρδιές η αδερφή του 49χρονου που έδιωξαν από το «Άγιος Ανδρέας»: «Ο Πλεύρης τι θα έλεγε στη μάνα του, να πω και γω στη δική μου;» (vid)

Newsroom
Ράγισε καρδιές η αδερφή του 49χρονου που έδιωξαν από το «Άγιος Ανδρέας»: «Ο Πλεύρης τι θα έλεγε στη μάνα του, να πω και γω στη δική μου;» (vid)
Η αδερφή του 49χρονου λύγισε στο δελτίο του Alpha και είπε «να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε» τους υπευθύνους που εκτέλεσαν τον αδερφό μου».

Σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση είναι η αδερφή του 49χρονου που πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας με έμφραγμα και τον έδιωξαν, γιατί όπως του είπαν δεν εφημέρευαν, αν και στο νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή βρισκόντουσαν 70 γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, αλλά κανείς δεν τον εξέτασε. Μοιραίο και τραγικό αποτέλεσμα ήταν ο 49χρονος λίγες στιγμές μετά να αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Λάθος; Η ζωή του αδερφού μου λάθος;» είπε αρχικά η αδερφή του θύματος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, για να συμπληρώσει στη συνέχεια με «σπασμένη φωνή»: «Ένα μεγάλο νοσοκομείο, ο «Άγιος Ανδρέας» έχει σήμερα μία πρωτοπορία. Κάνανε μία εικονική και λεκτική διάγνωση. Δεν τον εξέτασαν. Μία νοσοκόμα, είδε και άκουσε και αποφάσισε… Και εκτέλεσε τον αδερφό μου.

Είμαι 46 (ετών) και δεν έχουν ξανακούσει να τον «εξετάζουν» οπτικά και λεκτικά και να μην τον βλέπει γιατρός. Να μην φωνάξει γιατρό… Πρωτοπορούμε. Να βγούμε στα μπαλκόνια όλοι να τους χειροκροτήσουμε όλους αυτούς. Όλους τους υπευθύνους. Αφήσανε τον αδερφό μου και πέθανε. Τον εκτέλεσαν. Χειροκροτήστε τους».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που το ξεκίνησε αλλά να το τελειώσει. Καμία μάνα, καμία αδερφή, κανένας αδερφός να μη ζήσει αυτό που ζήσαμε εμείς. Πήγε το παλικάρι μας, πήγε. Γιατί το διώξανε; Τον είδε η νοσοκόμα και αποφάσισε ότι είναι καλά; Ποια είναι αυτή; Ποια μάτια είναι αυτά που τον είδανε και αποφασίσανε και δεν φωνάξανε γιατρό; Να ρθει να με κοιτάξει και να μου πει γιατί τον έδιωξε. Τι θα πω στη μάνα μου που θάβει δεύτερο παιδί σε λίγους μήνες; Να έρθει ο Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια. Αν ήταν η δική του μάνα τι θα της έλεγε; Τι θα έλεγε στη μάνα του να το πω και γω στη δικιά μου που δεν ξέρω τι να της πω; Να έρθει να με κοιτάξει».