Πάνω από 70 γιατροί εφημέρευαν στο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας: Διέταξε ΕΔΕ ο Θάνος Πλεύρης (vids)

Newsroom
Πάνω από 70 γιατροί εφημέρευαν στο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας: Διέταξε ΕΔΕ ο Θάνος Πλεύρης (vids)
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας "Άγιος Ανδρέας" το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε.

Σοκάρουν τα αποτελέσματα της έρευνας- που διέταξε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης- στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», στο οποίο ο 49χρονος ζήτησε βοήθεια, αλλά του είπαν πως δεν εφημερεύουν, με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τα όσα συγκεντρώθηκαν, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Το συνταρακτικό είναι πως εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 γιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το κρίσιμο περιστατικό.

Θυμίζουμε πως το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ο 49χρονος ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Λίγα μέτρα έξω από το Νοσοκομείο ο 49χρονος άφηνε την τελευταία του πνοή αβοήθητος.