Οδηγός ΟΑΣΘ ήταν αδικαιολογήτως απών, αλλά ήταν στη φυλακή για κατάχρηση ανηλίκου

Newsroom
Οδηγός ΟΑΣΘ ήταν αδικαιολογήτως απών, αλλά ήταν στη φυλακή για κατάχρηση ανηλίκου
Παρά την καταδικαστική απόφαση, δεν είχε ενημερώσει τον Οργανισμό του ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα, ενώ αυτός βρισκόταν στη φυλακή, να θεωρείται αδικαιολογήτως απών.

Σε αργία τέθηκε ο 53χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μιας 13χρονης. Μιλάμε για τον οδηγός, ο οποίος- όπως αναφέρει το ThessToday.gr- την προηγούμενη Τρίτη καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε τρία χρόνια φυλάκιση, επειδή προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος ανήλικης, η οποία μάλιστα είναι φίλη με την κόρη της συζύγου του. Μετά την απόφαση της καταδικής του, θα εκτίσει τους τρεις μήνες στη φυλακή και η υπόλοιπη ανεστάλη.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, παρά την καταδικαστική απόφαση, δεν είχε ενημερώσει τον Οργανισμό, με αποτέλεσμα, ενώ αυτός να βρίσκεται στη φυλακή, να θεωρείται αδικαιολογήτως απών. Όταν οι ιθύνοντες του Οργανισμού έμαθαν ότι καταδικάστηκε για την αποτρόπαια πράξη του, κίνησαν αστραπιαία τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να τεθεί σε αργία.

Η αντίδραση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Γιώργου Σκόδρα ήταν άμεση, με τον ίδιο να δίνει την εντολή να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, καθώς θεωρήθηκε αδιανόητο το περιστατικό και εκφράστηκε η άποψη ότι στον Οργανισμό δεν μπορούν να εργάζονται άτομα που έχουν καταδικαστεί και μάλιστα για αδικήματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Πως έχει το χρονικό της υπόθεσης; Η ανήλικη κόρη του οδηγού του ΟΑΣΘ κάλεσε τη συνομήλικη φίλη της για να κοιμηθούν μαζί το βράδυ. Τότε ο 53χρονος προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της 13χρονης και της εξιστόρησε σεξουαλικού περιεχομένου γεγονότα, με αναφορές -μεταξύ άλλων- σε πορνογραφικές ταινίες. Μάλιστα η πράξη τελέστηκε στο υπνοδωμάτιο.

Την επόμενη μέρα η ανήλικη αποκάλυψε στην οικογένειά της τα όσα έγιναν στο σπίτι του 53χρονου και ακολούθησε η καταγγελία – μήνυση του πατέρα της και η αυτόφωρη σύλληψη του οδηγού.

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και γι’ αυτό ο οδηγός του ΟΑΣΘ δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία.