Άντρας στη Μελβούρνη σκοτώθηκε όταν έκανε για πρώτη φορά wingsuit αλλά δεν άνοιξε κανένα από τα δύο αλεξίπτωτα

Newsroom
Άντρας στη Μελβούρνη σκοτώθηκε όταν έκανε για πρώτη φορά wingsuit αλλά δεν άνοιξε κανένα από τα δύο αλεξίπτωτα
Αν και είχε κάνει 300 άλματα και είχε εμπειρία, εν τούτοις δεν άνοιξαν τα αλεξίπτωτά του.

Ένας 34χρονος άντρας στη Μελβούρνη και δη στην περιοχή της Βικτώρια, με πάνω από 300 άλματα εμπειρίας, επιχείρησε για πρώτη φορά να πηδήξει από το αεροπλάνο με wingsuit, ωστόσο η μοίρα δεν ήταν δίπλα του, καθώς δεν άνοιξε κανένα από τα δύο αλεξίπτωτα και σκοτώθηκε!

Ο Μαρκ Χάνα ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα 12 ατόμων που συμμετείχαν σε μια νέα πορεία πτήσης. Ο 34χρονος «έπεσε» με στολή wingsuit μαζί με έναν επόπτη, αλλά κάτι πήγε στραβά και τόσο το κύριο όσο και το εφεδρικό του αλεξίπτωτο δεν άνοιξε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο επόπτης του στάθηκε πιο τυχερός, καθώς πήγαν όλα καλά με την προσγείωση του.

2

Συντετριμμένοι οι αγαπημένοι του φίλοι θέλησαν να του αποτίσουν φόρο τιμής και μνημόνευσαν το περιπετειώδες πνεύμα του: «Ήταν ο μεγαλύτερος τολμηρός που μπορούσες να συναντήσεις, αλλά και ταπεινός, ωραίος τύπος, με το καλύτερο χαμόγελο», είπε ο στενός φίλος του Ντέιβιντ στο 7news και συνέχισε: «Θα λείψει σε όλους, ειδικά στον δίδυμο αδερφό του»!

2

Ο αδερφός του, Άντριου είπε: «Ο δεσμός που είχαμε ως δίδυμοι μεγαλώνοντας, όλες οι αταξίες που κάναμε… Ξέραμε ότι μπορούσαμε πάντα να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αλεξιπτωτιστών της Αυστραλίας, Ρίτσαρντ ΜακΚούεϊ, δήλωσε ότι οι συνθήκες που οδήγησαν στο θανατηφόρο δυστύχημα βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση: «Ο άνδρας είχε ολοκληρώσει με επιτυχία 300 άλματα και έκανε το πρώτο του άλμα με wingsuit, υπό την επίβλεψη ενός έμπειρου δασκάλου», είπε στην Herald Sun και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε πολύ λίγα σε αυτό το στάδιο. Αν και φαίνεται ότι ο 32χρονος άνδρας δεν κατάφερε να ανοίξει κανένα από τα αλεξίπτωτά του.