Μεσαίωνας: Σεξιστική επίθεση οδηγού του ΟΑΣΘ σε γυναίκα επειδή φορούσε μπουστάκι

Newsroom
Μεσαίωνας: Σεξιστική επίθεση οδηγού του ΟΑΣΘ σε γυναίκα επειδή φορούσε μπουστάκι
Η ομάδα ΔΙΑΣ που έφτασε στο σημείο, ενημέρωσε τον οδηγό πως δεν υπάρχει νομοθεσία για το ντύσιμο των επιβατών.

Κάποιοι μάλλον θέλουν να γυρίσουν την χρονιά πολλά χρόνια πίσω... Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς για το περιστατικό, αντίστοιχο με αυτό της Ξάνθης πριν από λίγες μέρες, που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Τσολναρας στο ThessToday.gr, το συμβάν που παραπέμπει σε αναχρονιστικές εποχές σημειώθηκε στις 20:15 το βράδυ, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός αντίκρισε τη γυναίκα και προχώρησε σε άνευ προηγουμένου σχόλιο για την εμφάνισή της, καθώς απευθυνόμενος προς το πρόσωπό της ζήτησε χαρακτηριστικά να ντύνεται πιο ευπρεπώς στο λεωφορείο, επειδή φορούσε ένα απλό… μπουστάκι.

Ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, με τη γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς από το σχόλιο του οδηγού. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα του θύματος της σεξιστικής επίθεσης, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Μάλιστα, ο οδηγός ήταν εκείνος ο οποίος ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία (!) για το περιστατικό, με τις δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να σπεύδουν και να τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Κινεί τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες ο ΟΑΣΘ

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδικάζει μέσω του ThessToday.gr το περιστατικό και τονίζει ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια οδηγία -και ούτε πρόκειται να εκδοθεί- σχετικά με την εμφάνιση των επιβατών. Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, ο οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ήδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.