Ο μοναδικός άνδρας στον κόσμο που δεν είδε ποτέ γυναίκα «παίζει» να ήταν Έλληνας

Newsroom
Ο μοναδικός άνδρας στον κόσμο που δεν είδε ποτέ γυναίκα «παίζει» να ήταν Έλληνας
Ο Μιχαήλ Τολότος υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που στα 82 χρόνια που έζησε δεν είδε ποτέ γυναίκα.

Μία όχι και τόσο γνωστή στους περισσότερους ιστορία, έφερε στην επιφάνεια η σελίδα του Facebook «Historic Photographs» με τους 2 εκατομμύρια και πλέον followers. Πρόκειται για αυτή του Μιχαήλ Τολότου, ο οποίος μπορεί και να είναι ο μοναδικός άνδρας στον κόσμο που ποτέ δεν είδε γυναίκα στην ζωή του.

Το απόκομμα της παλιάς εφημερίδας που αναρτήθηκε σήμερα, ανέφερε: «Χωρίς να έχει ποτέ δει γυναίκα στα 82 χρόνια της ζωής του, ο Μιχαήλ Τολότος πέθανε στο μοναστήρι του όρους Άθω, στην Ελλάδα. Ποτέ δεν είχε ζήσει την εμπειρία της οδήγησης ενός αυτοκινήτου, την παρακολούθηση μιας ταινία, ή του αεροπλάνου. Η μητέρα του πέθανε όταν γεννήθηκε. Σύμφωνα με αναφορές από την Αθήνα, βρέθηκε σε ένα μοναστήρι όπου καμία γυναίκα δεν μπαίνει. Έγινε μοναχός και οι καλόγεροι του μοναστηριού του έκαναν μια ειδική τελετή ταφής, διότι πίστευαν πως ήταν ο μοναδικός άντρας στον κόσμο που δεν είδε ποτέ γυναίκα».

Είναι πραγματικά όλα αυτά; Δύσκολα μπορεί κάποιος μπορεί να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει με στοιχεία, με αποτέλεσμα τα παραπάνω να κινούνται στα όρια του αστικού μύθου.

Το Storypick πριν από 6 χρόνια, είχε φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα για την περίπτωση του Μιχαήλ Τολότου, αναφέροντας πως γεννήθηκε το 1856 και πως από τη στιγμή που μεγάλωσε σπανίως έβγαινε από το κελί του.