Η «Πολιτική Προστασία» της Νέας Υόρκης έφτιαξε video για το τί πρέπει να κάνουμε σε ενδεχόμενη επίθεση με πυρηνικά (vid)

Newsroom
Η «Πολιτική Προστασία» της Νέας Υόρκης έφτιαξε video για το τί πρέπει να κάνουμε σε ενδεχόμενη επίθεση με πυρηνικά (vid)
To γραφείο «Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης» της Νέας Υόρκης δημοσίευμα ένα video για το τί πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την εισβολή της Ρωσίας και ειδικά μετά την ένταση που υπήρξε μεταξύ του Βλάντιμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ, ο φόβος μία πυρηνικής απειλές, επανήλθε στο προσκήνιο. Το τελευταίο διάστημα όμως, οι ανησυχίες αυτές φάνηκε να έχουν κοπάσει...

Το γραφείο «Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης» της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αντίστοιχο με την Πολιτική Προστασία στην χώρα μας (ξεκίνησε ανήκοντας στον δήμο της πόλης, αλλά από το 2001 είναι ανεξάρτητο), μάλλον έχει διαφορετική άποψη.

Αυτό τουλάχιστον μπορεί να συμπεράνει κανείς, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του και βλέποντας οτι στις 11 Ιουλίου δημοσίευσε ένα video με το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά.

Οι οδηγίες που δίνει λοιπόν, χωρίζονται σε τρία βήματα.

  1. Μπείτε μέσα: Βρείτε καταφύγιο σε κλειστό χώρο γρήγορα, απομακρυνθείται από τα παράθυρα. Το να κλειστείς στο αυτοκίνητό σου, δεν είναι επιλογή.
  2. Μείνετε μέσα: Μόλις μπείτε, πρέπει να κλείσετε τις πόρτες, τα παράθυρα και να μείνετε στο κέντρο του σπιτιού. Αν έχετε υπόγειο, ακόμα καλύτερα. Αν ήσασαν έξω την ώρα της έκρηξης, πρέπει το συντομότερο δυνατό να αλλάξετε ρούχα και να πληθείτε.
  3. Ενημερωθείτε: Ακολουθήστε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις εξελίξεις, εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις της πόλης. Θα σας έρχονται wireless ειδοποιήσεις συναγερμού.