Η υπόθεση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στα τατουάζ: Μήνυση στην Kat Von D για σχέδιο που έκανε (vid)

Newsroom
Η υπόθεση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στα τατουάζ: Μήνυση στην Kat Von D για σχέδιο που έκανε (vid)
Η διάσημη tattoo artist Kat Von D καλείται να εμφανιστεί σε δικαστήριο για ένα σχέδιο που έκανε σε πελάτη της.

Τα πάνω κάτω ενδεχομένως να έρθουν στα τατουάζ και σε όσους τα κάνουν, λόγω μίας υπόθεσης που είναι να εκδικαστεί τις επόμενες ημέρες με την Kat Von D. Η διάσημη tattoo artist θα απολογηθεί σε δικαστήριο για ένα σχέδιο, με το πρόσωπο του Miles Davis, για το οποίο μάλιστα ισχυρίζεται πως δεν πληρώθηκε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, καθώς το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκινάει πίσω στο 2017. Τότε ήταν λοιπόν που η Katherine Von Drachenberg, όπως είναι το πλήρες όνομά της, «χτύπησε» το σχέδιο που δείχνει τον θρύλο της τζαζ να έχει το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση, σα να ζητάει σιωπή.

Ο φωτογράφος, Jeffrey Sedlik, που είχε αποτυπώσει με την κάμερά του την συγκεκριμένη εικόνα, διαπίστωσε πως η Kat Von D, αν και δεν είχε πληρωθεί για την δουλειά της, όπως λέει, την είχε μοιραστεί στα social media, κατάφυγε στην δικαιοσύνη για πνευματικά δικαιώματα.

Miles Davis

Μιλώντας στο Bloomberg, ο δικηγόρος πνευματικών δικαιωμάτων Aaron Moss, εξήγησε πως: «Ουσιαστικά λέει ότι το τατουάζ είναι παρόμοιο με τη φωτογραφία του Miles Davis και ως εκ τούτου η Kat Von D έχει διαπράξει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων». Κάτι για το οποίο η διάσημη tattoo artist διαφωνεί, λέγοντας πως έχει προβεί σε τροποποιήσεις σε σχέση με την πρωτότυπη, κάτι που σημαίνει οτι δεν υπάρχει ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής της Καλιφόρνια όπως, αποφάσισε οτι υπόθεση μπορεί να τεθεί σε δίκη και πλέον τα επιτελεία των δύο πλευρών, ετοιμάζονται για αυτή.

Η δικηγόροι της Kat Von D αναφέρουν πως αν τελικά ο φωτογράφος δικαιωθεί θα αλλάξουν όλα στα τατουάζ, καθώς δεν θα μπουν στο στόχαστρο μόνο οι tattoo artists για τις δημιουργίες τους, αλλά και οι ίδιοι οι πελάτες, αφού δεν θα μπορούν να δείχνουν δημόσια τα σχέδια ή στα social media, τα σχέδια που έχουν κάνει.