Η πόλη των «instagrammers» απαγόρευσε το μπικίνι: Περιπολίες και πρόστιμο για όσους κυκλοφορούν χωρίς μπλούζα ή με το μαγιό

Newsroom
Η πόλη των «instagrammers» απαγόρευσε το μπικίνι: Περιπολίες και πρόστιμο για όσους κυκλοφορούν χωρίς μπλούζα ή με το μαγιό
Μέχρι και με 500 ευρώ θα τιμωρείται όποιος δεν είναι ντυμένος στο Σορέντο της Ιταλίας.

Το Sorrento στην Ιταλία έχει χαρακτηριστεί ως η «πόλη των instagrammers», από τη στιγμή που πολλοί την προτιμούν για την ομορφιά του και τη γραφικότητα του, καθώς φαίνεται ιδανικό για φωτογραφίες που «τραβάνε» το like, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης και η μόνιμοι κάτοικοι έχουν άλλα σχέδια.

Οι γυναίκες που έκαναν τη βουτιά τους και μετά πήγαιναν να ποζάρουν με το μαγιό τους για μία instagramική φωτογραφία κινδυνεύουν πλέον με πρόστιμο, όπως επίσης και οι άντρες που κυκλοφορούν χωρίς μπλούζα.

2

Σύμφωνα με την Independent, ο δήμαρχος του Σορέντο, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του Αμάλφι της Ιταλίας, κοντά στην Πομπηία και τη Νάπολη, δήλωσε ότι το εκτεθειμένο σώμα ενοχλεί τους ντόπιους και προειδοποίησε ότι πλέον θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 503 ευρώ.

Ο Μάσιμο Κόπολα, δήλωσε ότι πρόσφατα έγινε μάρτυρας «συμπεριφοράς που θεωρείται από την πλειοψηφία των ανθρώπων ως αντίθετη προς την ευπρέπεια που χαρακτηρίζει την πολιτισμένη συμβίωση» και τόνισε: «Η συνέχιση αυτής της κατάστασης, εκτός του ότι προκαλεί δυσφορία και ανησυχία στον μόνιμο πληθυσμό και στους επισκέπτες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητική κρίση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, με συνέπειες για την εικόνα της και τον τουρισμό».

Η δημοτική αστυνομία του Σορέντο λοιπόν θα περιπολεί για να βεβαιωθεί ότι ο κόσμος δεν κυκλοφορεί χωρίς μπλούζα ή με το μαγιό του.

Ο τοπικός δημοσιογράφος Μαξ Ταμάντι δήλωσε ότι οι παραθαλάσσιες πόλεις σε όλη την Ιταλία μοιάζουν πλέον με την «Κόλαση του Δάντη» λόγω του πλήθους των τουριστών που φορούν μαγιό δημοσίως.

Από την άλλη, η Πράια α Μάρε στην Καλαβρία, έχει απαγορεύσει να περπατάνε ξυπόλητοι και με ακατάλληλα ρούχα ενώ στο Ραπάλο στη Λιγουρία, τοποθέτησαν πινακίδες στους δρόμους, με τις οποίες υπενθυμίζουν στους επισκέπτες να τηρούν τον κώδικα ένδυσης.