Στη φυλακή γυναίκα από την Ουαλία, που έδωσε 150 φορές εξετάσεις οδήγησης για λογαριασμό… άλλων!

Newsroom
Στη φυλακή γυναίκα από την Ουαλία, που έδωσε 150 φορές εξετάσεις οδήγησης για λογαριασμό… άλλων!
Η Kaur ομολόγησε την ενοχή της και όπως είπε χρέωνε 700 λίρες τις θεωρητικές εξετάσεις και 800 τις πρακτικές.

Στην εποχή της πανδημίας, ακούγαμε συχνά- φυσικά και εδώ στην Ελλάδα- για ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο για λογαριασμό άλλων, που ήθελαν το πιστοποιητικό. Από τη Βρετανία μαθαίνουμε πως μια γυναίκα φυλακίστηκε αφού έκανε περίπου 150 πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης για… άλλους ανθρώπους, σε Αγγλία και Ουαλία.

Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι πραγματικότητα. Η Inderjeet Kaur, από το Llanelli της Νότιας Ουαλίας, έδινε τις εξετάσεις μεταξύ του 2018 και 2020, ταξιδεύοντας σε πολλές περιοχές όπως το Σουόνσι, το Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο.

2

Κάτι δεν πήγαινε καλά όμως στους εξεταστές και στα κέντρα δοκιμών. Έγιναν καχύποπτοι από την Υπηρεσία Προτύπων Οδηγών και Οχημάτων (DVSA) και έτσι ξεκίνησε μια έρευνα από την περιφερειακή ομάδα οργανωμένου εγκλήματος στη νότια Ουαλία.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 29χρονη πρόσφερε υπηρεσίες σε υποψήφιους που είχαν δυσκολία να μιλήσουν αγγλικά. Η Kaur ομολόγησε την ενοχή της και όπως είπε χρέωνε 700 λίρες τις θεωρητικές εξετάσεις και 800 τις πρακτικές.

2

Καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση, τέσσερις από τους οποίους θα περάσει πίσω από τα κάγκελα.