Κοπέλα στην Αλαμπάμα παραιτήθηκε από τη δουλειά της, όταν ο εργοδότης, της είπε να καλύψει την κοιλιά της (vids)

Newsroom
Κοπέλα στην Αλαμπάμα παραιτήθηκε από τη δουλειά της, όταν ο εργοδότης, της είπε να καλύψει την κοιλιά της (vids)
Η Αbigayle συμφώνησε αρχικά με τις ενδυματολογικές «υποδείξεις», ωστόσο ανακάλυψε πως αφορούσαν μόνο αυτή και οι υπόλοιπες κοπέλες ντυνόντουσαν όπως ήθελαν.

Η Abigayle Canterbury, η οποία στο TikTok έχει 1.1 εκατομμύρια ακολούθους, αποκάλυψε μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα της, πως λίγες μέρες παραιτήθηκε από τη δουλειά της (κατάστημα με καπνικά είδη), καθώς ο διευθυντής της, φάνηκε να έχει πρόβλημα με την ενδυμασία της.

Πιο συγκεκριμένα, η Αbigayle Canterbury, αισθάνθηκε ρατσισμό και διάκριση, καθώς έχει περιττά κιλά και γι αυτό στο βίντεό της έβαλε τα hashtags #fatshaming, #fatphobia και #discrimination.

Όπως είπε, στη δουλειά της δεν έχει γίνει αναφορά για ενδυματολογικό κώδικα και πρόσθεσε πως είναι «η μόνη κοπέλα σε μεγάλο μέγεθος. Όλα τα άλλα κορίτσια είναι μικροκαμωμένα και πάντα φορούσαν ότι ήθελαν».

@abigaylecanterbury Why i quit my job at a smoke shop last night .part one. #fatphobia #discrimination #mobilealabama #plusssize #fatshaming #dresschallenge ♬ original sound - AbigayleCanterbury

Ο casual ενδυματολογικός κώδικας ήταν ένας λόγος που η Abigayle ένιωσε «ενθουσιασμένη» αρχικά που ξεκίνησε να εργάζεται στο κατάστημα, καθώς μπορούσε να ντυθεί όπως ήθελε, γνωρίζοντας βέβαια ότι θα πρέπει να υπάρχουν όρια και να μην τα περάσει.

«Είχα την εντύπωση ότι μπορούσα να φορέσω ένα crop top με κάποιο τζιν και ότι αυτό δεν θα ήταν μεγάλο θέμα», είπε ωστόσο συμπλήρωσε πως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο διευθυντής της, της έστειλε μήνυμα που έγραφε: «Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μου μίλησε χθες για τα ρούχα σου. Είπε σε παρακαλώ να ντύνεσαι πιο ωραία και να καλύπτεις την κοιλιά σου. Ευχαριστώ».

2

Η Abigayle απάντησε στο ν διευθυντή της, ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις. Συμφώνησε στο να μη φοράει «crop tops», αλλά ρώτησε τι ακριβώς σημαίνει το «καλύτερο ντύσιμο». Η απάντηση που πήρε ήταν: «Απλώς να καλύπτεις όλο το σώμα σου, αυτό εννοεί»!

Η Abigayle ζήτησε συγγνώμη και συμφώνησε με το αίτημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ωστόσο αργότερα ανακάλυψε ότι δεν ήταν «γραμμή» της επιχείρησης για όλους, αλλά μόνο γι αυτήν. Οι συνάδελφοί της δεν ανάλογο αίτημα, οπότε εύλογα ένιωσε τη διάκριση.

«Κυριολεκτικά, την επόμενη κιόλας μέρα που μπήκα μέσα, η κολλητή μου φορούσε ένα πολύ χαριτωμένο ρούχο. Μου άρεσε και της το είπα. Τη ρώτησα αν της είπαν τίποτα και μου απάντησε, “όχι, απολύτως τίποτα”». Πήγε και ρώτησε, μετά από αυτό, κι άλλη γυναίκα συνάδελφό της, που της είπε και αυτή το ίδιο: «Φορούσε ρούχα που, σύμφωνα με αυτούς, ήταν απλώς ακατάλληλα».

2

Ο διευθυντής της, της είπε να της μιλήσει, καθώς την άκουσε να κάνει παράπονα στους συναδέλφους της, με την Abigayle να απαντά ότι η μεταχείριση της ήταν «κατάφωρα μεροληπτική».

«Ήθελα απλώς να υπάρχει ίδια μεταχείριση, ήθελα να μπορώ να φοράω αυτό που ένιωθα άνετα, όπως όλοι οι άλλοι», είπε στο βίντεό της, στο οποίο αποκάλυψε ότι στη συζήτηση που είχε με τον διευθυντή της, του ανακοίνωσε πως παραιτείται.