Κόβει την ανάσα το νέο τρενάκι «θανάτου» στη Βρετανία με τις δέκα αναστροφές: Αντέχεις; (vids)

Newsroom
Κόβει την ανάσα το νέο τρενάκι «θανάτου» στη Βρετανία με τις δέκα αναστροφές: Αντέχεις; (vids)
Όπως αναφέρει το Flamingo Land Resort, «το στομάχι θα σας φτάσει στο κεφάλι»!

Το Γιορκσάιρ της Βρετανίας φημίζεται για το τσάι του, αλλά και για το ότι είναι μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Αγγλίας. Πλέον, (θα) είναι ξακουστό και για το τρενάκι «θανάτου«, το rollercoaster με τις 10 αναστροφές. Τις 10 ανάποδες διαδρομές που κόβουν την ανάσα.

Το Flamingo Land Resort αποκάλυψε το τελευταίο του τρενάκι, που ονομάζεται «Sik», και το οποίο υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις αλλά και στιγμές φόβου, καθώς μιλάμε για… 875 μέτρα αδρεναλίνης.

2

Η περιγραφή του θερέτρου βέβαια δεν είναι τόσο… ενθαρυντική, καθώς αναφέρουν πως «στη βόλτα με τις 10 αναστροφές, το στομάχι σας θα φτάσει στο κεφάλι».

Σύμφωνα με το Coasterpedia , η διαδρομή έχει «875 μέτρα μήκος, φτάνει τα 33 μέτρα ύψος» και έχει «δύο τρένα με έξι βαγόνια το καθένα».

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να έχει ολοκληρωθεί το 2020, αλλά λόγω της πανδημίας όπως καταλαβαίνετε άργησε να ολοκληρωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

2

Μία μεγάλη διαφορά που διαθέτει στο νέο τρενάκι του Flamingo Land Resort και το οποίο συγκρίνουν με το «Colossus» στο Thorpe Park καθώς διαθέτει κι αυτό 10 αναστροφές, είναι ότι το «Sik» δεν έχει «στήριγμα ώμου», αλλά διαθέτει «lap μπάρες», με τις οποίες αισθάνεσαι πιο ελεύθερος για μία «εμπειρία με λιγότερους περιορισμούς».

«Οι ράβδοι γύρω από το σώμα σας, σημαίνουν πως το πάνω μέρος του σώματός σας θα είναι λιγότερο περιορισμένο, κάτι που θα σας προσφέρει μεγαλύτερη περιπέτεια στις δέκα απίστευτες αναστροφές της διαδρομής», εξηγεί ο ιστότοπος.

Αν αναρωτιέστε για το παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό το κατέχει το «The Smiler» του Alton Towers που έχει 14 αναστροφές!