Τη μεγαλύτερη απόσταση στη Γη που μπορεί να περπατηθεί… δεν την έχει τολμήσει κανείς (vid)

Newsroom
Τη μεγαλύτερη απόσταση στη Γη που μπορεί να περπατηθεί… δεν την έχει τολμήσει κανείς (vid)
Διαδρομή από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής μέχρι το λιμάνι της πόλης Μαγκαντάν στην ανατολική Ρωσία. Σαχάρα, παγετώνες, Μέση Ανατολή και τα στρατεύματα του Πούτιν

Λίγο πολύ έχουμε εξερευνήσει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας, ωστόσο παραμένει μια πρόκληση που δεν έχει κατακτηθεί ακόμα από κανέναν. Φαίνεται περιμένει κάποιον με αντοχές, αποφασιστικότητα και μπόλικο ελεύθερο χρόνο.

Σίγουρα παραπάνω από αυτόν που περπάτησε από το Λονδίνο στο Μπέρμιγχαμ έτσι για πλάκα, ακόμα μεγαλύτερη από τα 450 χιλιόμετρα που διένυσε ένας άντρας από τα νεύρα του, μετά από καυγά που είχε με τη γυναίκα του.

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία λοιπόν, η μεγαλύτερη διαδρομή που μπορεί να περπατήσει κανείς, ωστόσο κανείς δεν το έχει κάνει (μέχρι στιγμής) είναι από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής μέχρι το λιμάνι της πόλης Μαγκαντάν στην ανατολική Ρωσία.

Αυτό είναι ένα «μονοπάτι» που κανένας άλλος στη Γη δεν έχει περπατήσει ποτέ μέχρι το τέλος της διαδρομής του και σαφέστατα μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες αποστάσεις που μπορούν να περπατηθούν στον κόσμο. Δεν χρειάζεται δηλαδή κάποια πτήση. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να επιβιβαστείτε σε ένα φέρι μπόουτ στη Διώρυγα του Σουέζ.

@sherifelsahly Do you think you can complete this?😱#sherifelsahly ♬ original sound - sherifelsahly

Φυσικά μιλάμε για ένα άκρως απαιτητικό ταξίδι, μέσα σε ιδιαίτερες και διαφορετικές συνθήκες. Όπως, η έντονη ζέστη στην έρημο Σαχάρα και (το άλλο άκρο) οι παγωμένες συνθήκες της Σιβηρίας.

Αυτό το απίστευτο ταξίδι υπολογίζεται σε 22.387 χιλιόμετρα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό υπολογίζονται σε 187 μέρες μέχρι να διανυθούν με ένα σταθερό βήμα και χωρίς καμία στάση. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όποιος το τολμήσει θα του πάρει σίγουρα πάνω από έναν χρόνο, καθώς δεν δύναται να μην κοιμηθεί ή να κρατάει έναν σταθερό ρυθμό σε κάθε συνθήκη.

Αν μπορούσε κάποιος να καυχηθεί για ανάλογο επίτευγμα, σίγουρα θα ήταν αυτοί που περπάτησαν τον Παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο από τον κόλπο Prudhoe στην Αλάσκα, μέχρι την Ushuaia στην Αργεντινή.