Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα: Η θρυλική Ντένη Μαρκορά στους «Δύο Ξένους»

Newsroom
Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα: Η θρυλική Ντένη Μαρκορά στους «Δύο Ξένους»
Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα. Η θρυλική Ντένη Μαρκορά από τους «Δύο Ξένους», που αγάπησαν, θαύμασαν και υποκλίθηκαν άπαντες.

Τη δυσάρεστη αυτή είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας…

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεών το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο ! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η αστείρευτη χιουμορίστα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.. Ντινακι μας , που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»

2

Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο.