Μόλις το 0,1% μπορεί να διακρίνει όλους τους αριθμούς σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση (vid)

Newsroom
Μόλις το 0,1% μπορεί να διακρίνει όλους τους αριθμούς σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση (vid)
Ακόμα μια οπτική ψευδαίσθηση έρχεται να βάλει δύσκολα στο χρήστες του διαδικτύου.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις έχουν γίνει viral το τελευταίο διάστημα στα social media, καθώς οι χρήστες προσπαθούν με μεγάλο ενδιαφέρον να λύσουν τους εκάστοτε γρίφους.

Και αν οι περισσότεροι θεωρούν ότι το να συγκαταλέγονται στο 1% των ανθρώπων που βρίσκουν τις λύσεις, είναι αρκετά εντυπωσιακό, η παρακάτω οπτική ψευδαίσθηση έρχεται να βάλει ακόμα πιο δύσκολα, διότι μόλις το 0,1% καταφέρνουν να τη λύσουν.

Το βίντεο με την εν λόγω οπτική ψευδαίσθηση κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά στο TikTok τον περασμένο Απρίλιο, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο διαδίκτυο. «Μόνο το 0,1% μπορεί να δει όλους τους αριθμούς στην εικόνα», αναφέρει η λεζάντα του βίντεο. Η δυσκολία του γρίφου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από έναν κινούμενο γορίλα (GIF) που χορεύει πίσω από τους αριθμούς και μπερδεύει τα βλέμματα.

Με μια πρώτη ματιά στην εικόνα μπορεί να διακρίνει κάποιος τους αριθμούς 6,8,4,1. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά είναι ξεκάθαρο ότι στην εικόνα κρύβονται περισσότεροι αριθμοί.

@purpzosaur Monke protec #cool #fypシ #illusion #crop ♬ original sound - Respect

Δυστυχώς, ακόμα και οι πιο εξοικειωμένοι χρήστες του TikTok σε οπτικές ψευδαισθήσεις, δυσκολεύτηκαν να βρουν τους 10 αριθμούς της εικόνας. «Μπορώ να δω μόνο το 12346789», είπε ένας απογοητευμένος χρήστης, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Βλέπω το 12346780 και το 00 (άπειρο)».

Οι χρήστες φέρεται να αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στο να εντοπίσουν τον αριθμό πέντε, ο οποίος σχηματίζεται «από τον γορίλα όταν αρχίζει να κουνάει το δεξί του χέρι».