Δήμαρχος στην Ιταλία απαγόρευσε το… διπλό λούσιμο στα κομμωτήρια

Newsroom
Δήμαρχος στην Ιταλία απαγόρευσε το… διπλό λούσιμο στα κομμωτήρια
«Είναι γελοίο» απαντούν οι υπεύθυνοι και οι εργαζόμενοι των κομμωτηρίων.

Τρόπους για την καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης σκέφτηκε ένας δήμαρχος στην Ιταλία που αποφάσισε στα κομμωτήρια να απαγορεύσει το δεύτερο χέρι λούσιμο, για την εξοικονόμηση νερού.

Μιλάμε για τον δήμαρχο του Καστενάσο, πόλης κοντά στη Μπολόνια, ο οποίος ανέφερε ότι πολλές χιλιάδες λίτρα νερού σπαταλώνται καθημερινά από τα διπλά λουσίματα που γίνονται στα κομμωτήρια.

Ο δήμαρχος του Καστενάσο, είναι η πρώτος και ο μόνος μέχρι στιγμής που προχώρησε στο συγκεκριμένο μέτρο και όπως ανέφερε, θα γίνονται καθημερινά έλεγχοι, ενώ για τους παραβάτες το πρόστιμο θα φτάνει ως και τα 500 ευρώ.

2

«Αν πολλαπλασιάσουμε την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για κάθε πελάτη, μιλάμε για χιλιάδες λίτρα την ημέρα», είπε ο δήμαρχος Κάρλο Γκουμπελίνι στην Corriere della Sera, συμπληρώνοντας: «Το Καστενάσο είναι μικρό: Φανταστείτε τι σημαίνει από την άποψη της κατανάλωσης νερού στις μεγάλες πόλεις. Εκδώσαμε την εντολή το Σάββατο, δεδομένου ότι τα κομμωτήρια είναι κλειστά τις Κυριακές και τις Δευτέρες, για να τους δώσουμε άφθονο χρόνο προσαρμογής», πρόσθεσε.

Η πόλη Καστενάσο έχει πληθυσμό 16.000 κατοίκων και φιλοξενεί 10 κομμωτήρια και κουρεία.

«Φαίνεται λίγο γελοίο», σχολίασε μια εργαζόμενη σε κομμωτήριο της περιοχής. «Είναι δύσκολο να μην μπορείς να πλυθείς και να ξεβγάλεις δύο φορές τα μαλλιά κάποιου, καθώς ορισμένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε το απαιτούν, καθώς και τύποι μαλλιών, ειδικά εάν τα μαλλιά του πελάτη είναι αρκετά βρώμικα».

«Η περιφέρεια μας έχει αρκετά αποθέματα νερού που είναι απαραίτητα για γεωργικές εκτάσεις μέχρι τις 29 Ιουνίου, μετά από τον Ιούλιο τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν δραστικά χειρότερα», εξήγησε από την πλευρά του ο Γκουμπελίνι.