Οργή στο Derbyshire για φούρνο που ονόμασε σάντουιτς «Cheesus Christ»: «Αν δεν είσαι ο Ζορό θα απογοητευτούμε» η απάντηση

Newsroom
Οργή στο Derbyshire για φούρνο που ονόμασε σάντουιτς «Cheesus Christ»: «Αν δεν είσαι ο Ζορό θα απογοητευτούμε» η απάντηση
Επιστολή διαμαρτυρίας στο αρτοποιείο που ζητά να αφαιρεθεί από το μενού, δημόσια συγγνώμη και δωρεά στην τοπική εκκλησία καθώς πρόκειται για ρατσισμό κατά των Χριστιανών.

Σφοδρή κριτική έχει γνωρίσει η διεύθυνση ενός αρτοποιείου στο Derbyshire της Βρετανίας, μετά την απόφασή του, να δώσει το όνομα «Cheesus Christ» σε ένα σάντουιτς του. Το «Cheesus Christ» είναι ένα λογοπαίγνιο του τυριού με το Jesus Christ, τον Ιησού Χριστό και αυτό φαίνεται πως εκνεύρισε έναν ανώνυμο πελάτη που μάλιστα σύνταξε και οργισμένη επιστολή διαμαρτυρίας.

Προειδοποιεί λοιπόν το Bridge Bakehouse, ότι επειδή έχει γίνει ξεκάθαρη διάκριση κατά των Χριστιανών, θα κινηθεί νομικά και το θέμα θα επιλυθεί στο δικαστήριο, αν δεν ζητήσει συγγνώμη και δεν αφαιρέσει φυσικά από το μενού το όνομα.

2

Η διεύθυνση του φούρνου πίστευε αρχικά πως είχε ξεσηκωθεί κάποια θρησκευτική οργάνωση, ωστόσο γρήγορα κατάλαβαν πως πρόκειται για μια μεμονωμένη αντίδραση. Ο ανώνυμος οργισμένος πελάτης μάλιστα ζητάει, αφού αφαιρεθεί το όνομα από τα μενού, να γίνει μια δωρεά 300 λιρών στην τοπική εκκλησία από τον φούρνο.

Το The Bridge Bakehouse έγραψε στο Facebook: «Σε όποιον προσπάθησε να καλύψει το όνομα στο σάντουιτς «Cheesus Christ» στον πίνακα του υπαίθριου μενού μας με λευκή μπογιά, να τον παρακαλέσουμε να μην το ξανακάνει. Πραγματικά μπορούμε να μπούμε στον κόπο να το ελέγξουμε από την κάμερα ασφαλείας αλλά αν δεν έχει γίνει από κάποιον που φοράει τη μάσκα του Ζορό, πραγματικά θα απογοητευτούμε»

Για την ιστορία το σάντουιτς περιέχει καραμελωμένο κρεμμύδι, ώριμο τσένταρ και μοτσαρέλα και κοστίζει 4 λίρες.