Βρετανίδα παθαίνει 24ώρες αμνησίες και μπερδεύει τον αρραβωνιαστικό της με παιδόφιλο και απαγωγέα

Newsroom
Βρετανίδα παθαίνει 24ώρες αμνησίες και μπερδεύει τον αρραβωνιαστικό της με παιδόφιλο και απαγωγέα
Η Κλόι έχει τέτοιες κρίσεις αμνησίας κάθε δύο μήνες, όταν άλλοι άνθρωποι το παθαίνουν δύο φορές στη ζωή τους.

Από μία σπάνια εγκεφαλική πάθηση νοσεί η 29χρονη Κλόι Μπαρνάρτ από το Λέστερσιρ της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς όπως είπε στη Sun, παθαίνει κρίσεις αμνησίας με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους ανθρώπους της και να τους αλλάζει… ταυτότητα. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με την ίδια, «επιστρέφοντας» σε κάθε ηλικία της. Όταν παθαίνει δηλαδή μια κρίση αμνησίας, μπορεί να πιστεύει πως είναι… 6 χρονών και να αναζητεί τους γονείς της.

Αυτές οι κρίσεις διαρκούν συνήθως 24 ώρες με αποτέλεσμα να θυμάται μεν πράγματα, αλλά να εγκλωβίζεται στο παρελθόν και να μπερδεύει πρόσωπα και καταστάσεις, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί τον αρραβωνιαστικό της Τζέιμς Κάβιλ (39 ετών) παιδόφιλο και απαγωγέα.

«Μπορώ να επιστρέψω σε οποιαδήποτε ηλικία. Έχω επιστρέψει στα έξι μου χρόνια. Αυτό ήταν τρομακτικό», λέει η ίδια στη Sun: «Μια μέρα κατέβηκα κάτω και υπήρχε μια σκάλα, δεν αναγνώρισα το σπίτι, αλλά σκέφτηκα «πρέπει να είναι δικό μου γιατί υπάρχει μια σκάλα και είμαι μόνο έξι.

Ο σύντροφός μου ήταν στον καναπέ με τον σκύλο, που δεν ήξερα ότι ήταν δικός μου. Κάθισα στις σκάλες και είπα “ποιος είσαι εσύ και ποιος είναι ο σκύλος; Θέλω τη μαμά μου και τον μπαμπά μου”. Ήξερε τι να κάνει και να μην πανικοβληθεί. Με πήρε ξανά στον επάνω όροφο και μου είπε να πέσουμε στο κρεβάτι. Του είπα ότι δεν θα πάω στο κρεβάτι με ένα παιδόφιλο με πως θέλω τη μαμά και τον μπαμπά μου», ανέφερε στη συνέχεια.

«Προσπάθησα να τηλεφωνήσω στην αστυνομία αλλά μου πήρε το τηλέφωνό μου. Δεν ήθελα να με αγγίξει. Πήρα ένα κλειδί για να τον χτυπήσω αν χρειαζόταν. Με ρώτησε τι θα κάνω με αυτό και είπα, αν με πλησίαζε, θα τον χτυπούσα και ότι ήθελα τη μαμά και τον μπαμπά μου… Με ηρέμησε και μου είπε “ξέρω τη μαμά και τον μπαμπά σου”. Τους τηλεφωνήσαμε και μου εξήγησαν και όταν ξύπνησα το επόμενο πρωί, ήμουν εντελώς καλά», πρόσθεσε έπειτα.

Μία άλλη φορά, σε μία κρίση της, η Κλόι πίστευε πως ο αρραβωνιαστικός της, την είχε απαγάγει: «Μια άλλη φορά επέστρεψα στα 16 μου. Ξύπνησα και ρώτησα τον Τζέιμς ποιος ήταν και ήξερε ότι είχα ένα επεισόδιο, οπότε με πήγε στη δουλειά με το φορτηγό του, έτσι δεν με άφησε σε ένα σπίτι χωρίς να ξέρω πού βρίσκομαι.

Ρώτησα αν η μαμά και ο μπαμπάς μου ήξεραν ότι ήμουν μαζί του και του ζήτησα να τους τηλεφωνήσει και η μαμά μου, μού είπε ότι αγαπάμε ο ένας τον άλλον και είμαστε αρραβωνιασμένοι. Ήθελα να την πιστέψω, αλλά δεν το έκανα και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Του είπα ότι χρειαζόμουν ένα καφέ, οπότε σταματήσαμε σε μια υπηρεσία και ήμουν στην ουρά για την τουαλέτα και κοίταζα το προσωπικό και χωρίς να τραβήξω την προσοχή του, ρώτησα αν μπορούν να καλέσουν την αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά.

2

Παράλληλα, ανέφερε πως «επέστρεψα στο φορτηγό και κοιμήθηκα και όταν ξύπνησα, ήμουν 19 ετών που ήταν ένας χρόνος που γνώρισα τον Τζέιμς. Ήξερα ποιος ήταν, αλλά νόμιζα ότι δούλευε σε μια μάντρα. Ήξερα ότι ήμασταν σε σχέση, αλλά αναρωτιόμουν γιατί ήμασταν σε ένα φορτηγό και μου είπε απλώς «έχεις ζαλάδα» γιατί έτσι αποκαλεί τις κρίσεις… Κοιμήθηκα ξανά και όταν ξύπνησα ήμουν καλά».

Μέχρι στιγμής, η Κλόι δεν έχει επίσημη απάντηση για την αμνησία που παθαίνει, ωστόσο οι γιατροί υποψιάζονται ότι μπορεί να συνδέεται με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε στο παρελθόν. Το 2018 διαγνώστηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από ένα ταξίδι που είχε με τον αρραβωνιαστικό της, όταν ξαφνικά δεν μπορούσε να τον θυμηθεί.

«Ο ψυχολόγος μου, μου είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο δύο φορές στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά σε εμένα συμβαίνει κάθε δύο μήνες».