Αράχνη «Μαύρη Χήρα» τσίμπησε αγρότη στις Σέρρες και νοσηλεύεται: «Πόνοι σε όλο μου το σώμα»

Newsroom
Αράχνη «Μαύρη Χήρα» τσίμπησε αγρότη στις Σέρρες και νοσηλεύεται: «Πόνοι σε όλο μου το σώμα»
Ο διευθυντής παθολογικής είχε διαχειριστεί άλλα τρία παρόμοια περιστατικά και διέγνωσε πως τον είχε τσιμπήσει αράχνη «Μαύρη Χήρα».

Στο νοσοκομείο πήγε εσπευσμένα ένας αγρότης στις Σέρρες, με καταγωγή από τη Βισάλτια, παραπονούμενος για πόνους σε όλο του το σώμα. Όταν οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι οι πόνοι αυτοί οφείλονται σε κάτι ασυνήθιστο και όχι παθολογικό αίτιο, κάλεσαν τον διευθυντή της Παθολογικής ο οποίος στο παρελθόν έχει διαχειριστεί άλλα τρία παρόμοια περιστατικά.

Η διάγνωσή του, όπως μετέφερε το epiloges.tv, είναι πως τον άτυχο αγρότη τσίμπησε στον μηρό αράχνη «Μαύρη Χήρα».

Ο διευθυντής παθολογικής ζήτησε από το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης αντίδοτο, το οποίο τελικά έφτασε έγκαιρα και χορηγήθηκε στον ασθενή, ο οποίος πλέον είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

2

Η «μαύρη χήρα» είναι είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες. Ανήκει στο γένος Latrodectus και το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να τρώνε το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα.

Tο δηλητήριο της μαύρης χήρας αποτελείται από νευροτοξίνες και σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και τον θάνατο.