O Έλληνας που σέρβιρε πρώτος στον Έλβις Πρίσλεϊ το θρυλικό σάντουιτς των 8.000 θερμίδων

O Έλληνας που σέρβιρε πρώτος στον Έλβις Πρίσλεϊ το θρυλικό σάντουιτς των 8.000 θερμίδων
Πριν από 46 χρόνια στο Ντένβερ των ΗΠΑ, ένας Ελληνοαμερικανός, o Nick Andrulakis, έγραψε ιστορία, μαθαίνοντας στον «Βασιλιά της Ροκ εν Ρολ» το μετέπειτα αγαπημένο του σάντουιτς με φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα και μπέικον.

Με την βιογραφική ταινία του Έλβις Πρίσλεϊ να βρίσκεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες, είναι πολλοί εκείνοι που αναζητούν συνεχώς πληροφορίες, ακούν ξανά κομμάτια του και διαβάζουν ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από τη ζωή και την καριέρα του «Βασιλιά της Ροκ εν Ρολ». Σε μία από αυτές μάλιστα πρωταγωνιστεί και ένας Έλληνας.

Ο λόγος για τον Nick Andrulakis, έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου (μέχρι πρόσφατα) στο Ντένβερ των ΗΠΑ, ο οποίος είχε την τύχη να σερβίρει αυτοπροσώπως τον θρύλο της μουσικής, ένα βράδυ πριν από 46 ολόκληρα χρόνια και να τον μυήσει στο τεραστίων διαστάσεων σάντουιτς που στη συνέχεια λάτρεψε.

Την ιστορία την έχει πει ο ίδιος δεκάδες φορές και έχει γραφτεί σε πολλά αμερικανικά μέσα. Ένα βράδυ του 1976 ο 16χρονος τότε Nick, ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας στο εστιατόριο Colorado Mine Company, έλαβε ένα τηλεφώνημα. Ήταν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της πόλης και προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Έλβις. Στο τηλέφωνο του ζήτησε να παραμείνει στο μαγαζί μετά το κλείσιμο, καθώς θα περνούσε μαζί με έναν εκλεκτό καλεσμένο.

Ο Ελληνοαμερικανός μάγειρας δέχθηκε και λίγα λεπτά αργότερα είδε να μπαίνουν στο μαγαζί αρκετοί αστυνομικοί. Ένας από αυτούς, όμως, ξεχώριζε. Σύμφωνα με τα όσα έχει πει σε συνεντεύξεις του, ήταν τελικά ο Έλβις μεταμφιεσμένος. Είχε μόλις τελειώσει ένα live του στο Ντένβερ και πεινούσε. Δεν ήθελε βέβαια θαλασσινά και κρέατα.

Έτσι ο Nick του πλάσαρε κάτι που δεν βρισκόταν στον κατάλογο. Γνωρίζοντας την αγάπη του Έλβις για τα σάντουιτς, αποφάσισε να ρισκάρει και να το πάει στο επόμενο επίπεδο. Του είπε πως θα έφτιαχνε ένα σάντουιτς με μια φρατζόλα ψωμί, ένα ολόκληρο βάζο φυστικοβούτυρο, ένα ακόμη μαρμελάδα σταφύλι και μπέικον. Ένα γεύμα 8.000 θερμίδων, το οποίο κόστιζε 50 δολάρια (σημερινά περίπου 250 δολάρια).

Ο «Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ» ενθουσιάστηκε τόσο στην ιδέα όσο και στο αποτέλεσμα. Εκείνο το βράδυ γεννήθηκε ένας θρύλος. Το συγκεκριμένο σάντουιτς ονομάστηκε Fool's Gold Loaf (η χρυσή φρατζόλα του χαζού), με τον Nick Andrulakis να καταφέρνει να «ξεγελάσει» τον Έλβις και να του πουλήσει ένα γεύμα που θεωρητικά δεν θα αγόραζε κανείς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πρίσλεϊ λάτρεψε τόσο πολύ το σάντουιτς του Nick που, σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ένα βράδυ ταξίδεψε με το ιδιωτικό του τζετ από το Μέμφις μέχρι το Ντένβερ, προκειμένου να πάρει κάμποσα τέτοια για τα γενέθλια της κόρης του, Λίζα Μαρί. Τα χρόνια πέρασαν, ο Nick μεγάλωσε και τελικά άνοιξε δικό του εστιατόριο στην περιοχή, το οποίο φέτος αποφάσισε να το κλείσει, καθώς βγήκε στη σύνταξη.

Περιττό να πούμε πως όλοι του οι τοίχοι ήταν γεμάτοι με συλλεκτικά αντικείμενα που αφορούσαν τον Έλβις Πρίσλεϊ, ενώ σέρβιρε φυσικά και το διάσημο Fool's Gold Loaf σάντουίτς του.