Ο Ιούλιος των επιδομάτων: Αναλυτικά οι πληρωμές για διακοπές, ρεύμα, βενζίνη (vid)

Newsroom
Ο Ιούλιος των επιδομάτων: Αναλυτικά οι πληρωμές για διακοπές, ρεύμα, βενζίνη (vid)
Συνολικά τρία από τα επιδόματα που ανακοινώθηκαν το τελευταίο διάστημα, θα πληρώσουν μέσα στον Ιούλιο.

Ο μήνας των πληρωμών θα είναι ο Ιούλιος για τα επιδόματα διαφόρων ειδών που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Αυτά αφορούν το Power Pass, το Fuel Pass 2, αλλά και τον κοινωνικό τουρισμό.

Πρώτο αναμένεται να μπει αυτό που αφορά το ρεύμα και τις υπέρογκες πληρωμές της ρήτρας αναπροσαρμογής. Οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου και μετά την εκκαθάριση που θα γίνει με την διασταύρωση των στοιχείων, στις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Από εκεί και πέρα, την σκυτάλη παίρνει ο κοινωνικός τουρισμός. Οι αιτήσεις ολοκληρώνονται σήμερα και ο πρώην ΟΑΕΔ και νυν ΔΥΠΑ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των νικητών μέσα στον Ιουλίου.

Τέλος, όσον αφορά το επίδομα καυσίμων, όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας την Τετάρτη, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει στα τέλη του μήνα: «Τα χρήματα αυτά επιδιώκουμε να τα πάρει ο κόσμος τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας θα βοηθηθεί αρχές Ιουλίου με την παροχή του 60% αναδρομικά του ρεύματος».

Αξίζει να σημειώσουμε πως βρισκόμαστε εν αναμονή του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που θα προσφέρει σε όσους κερδίσουν, voucher 150 ευρώ που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταλύματα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.