Νέο επεισόδιο Ελλήνων βουλευτών με Τούρκο Υπουργό στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ: «Τι δουλειά έχετε εδώ τότε;»

Newsroom
Νέο επεισόδιο Ελλήνων βουλευτών με Τούρκο Υπουργό στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ: «Τι δουλειά έχετε εδώ τότε;»
«Αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολουδάκης.

Ούτε τώρα έμειναν αναπάντητες ο τουρκικές προκλήσεις και έωλες τοποθετήσεις της τουρκικής πλευράς, στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Αυτή τη φορά, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού επιχείρησε να εμπλέξει την Γαλλία και την Γερμανία μαζί με την Ελλάδα, τη Σουηδία και την Φινλανδία, λέγοντας πως είναι χώρες που υποθάλπουν τρομοκράτες.

«Πληρωμένη» ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς, διαμηνύοντας: «Αν θεωρείτε ότι υπάρχει συνωμοσία της Δύσης κατά της Τουρκίας, τι δουλειά έχετε στο ΝΑΤΟ;».

Πιο συγκεκριμένα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε την Ελλάδα και την Frontex (για την οποία ζήτησε την κατάργησή της) για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέλαβε τη ρητορική του Χολουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK.

Τόνισε δε πως η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες μαζί με τη Σουηδία και την Φινλανδία, ενώ πρόσθεσε πως τα μέλη του PKK διαθέτουν γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Οι Έλληνες βουλευτές απάντησαν ως όφειλαν και πάλι με ηχηρό τρόπο. Στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και μάλιστα ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να αποδειχθεί το παραμικρό. Την ίδια ώρα οι Έλληνες κατηγόρησαν την Τουρκία ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν περί «υπόθαλψης τρομοκρατών» οι Έλληνες βουλευτές επισήμαναν στον Τούρκο υπουργό ότι παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας της Δύσης εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν έχει καμία ισχύ: «Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολουδάκης.