«2004 Δευτερόλεπτα»: Οι Legends της Εθνικής ομάδας ξαναζούν το έπος της Πορτογαλίας

Newsroom
«2004 Δευτερόλεπτα»: Οι Legends της Εθνικής ομάδας ξαναζούν το έπος της Πορτογαλίας
Δεκαοχτώ χρόνια μετά το ελληνικό «θαύμα», οι παίκτες που σήκωσαν το τρόπαιο και όλους τους Έλληνες στον ουρανό της Λισαβόνας συναντούν παλιούς τους γνώριμους, σημαντικές προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και δίνουν τη δική τους οπτική για το Euro 2004.

Ήταν 4 Ιουλίου 2004, όταν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σημείωνε τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, σηκώνοντας το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο στάδιο Ντα Λουζ της Λισαβόνας, με αντίπαλο την οικοδέσποινα Πορτογαλία. Αυτές οι μοναδικές στιγμές αποτυπώθηκαν με ανεξίτηλο μελάνι στο μυαλό όσων τις έζησαν, είτε από τις κερκίδες, είτε μέσα από την τηλεόραση και δεν πρόκειται να σβηστούν ποτέ.

Το ίδιο όμως ισχύει και για όσους τις βίωσαν μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Τους Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές που πάλεψαν κόντρα στα προγνωστικά για έξι παιχνίδια και κατάφεραν να φύγουν θριαμβευτές από τα γήπεδα της Πορτογαλίας. Είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς το πόσο μεγάλο ήταν αυτό που πέτυχαν. Ακόμη και σήμερα, 18 χρόνια μετά, οι «μάχες» της Εθνικής του 2004 και το άριστο κοουτσάρισμα του «στρατηγού», Otto Rehhagel, αποτελούν απάντηση για οποιονδήποτε ξεστομίσει την έκφραση πως κάτι «είναι αδύνατο».

Κάθε φορά που ακούμε κάποιον «Legend» να θυμάται τα όσα έζησε τότε, έχουμε να μάθουμε και κάτι νέο. Όσες φορές κι αν μιλήσουν για το Euro 2004 πάντα θα υπάρχει μια καινούργια λεπτομέρεια, ένα συναίσθημα, μία έκφραση που θα ξυπνάει μνήμες από την ιστορική στιγμή. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 18 χρόνων, η COSMOTE TV τιμά την «ενηλικίωση» της ιστορικής στιγμής, μέσα από την επετειακή σειρά εκπομπών «2004 Δευτερόλεπτα», που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το καλοκαίρι του 2020.

Ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων συμβολικής διάρκειας 2004 δευτερολέπτων προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 21:00 στο COSMOTE SPORT 1HD. Αμέσως μετά την προβολή τους στο κανάλι, τα επεισόδια διατίθενται on demand, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή.

Ήδη οι τηλεθεατές έχουν στη διάθεσή τους τα 2 πρώτα επεισόδια, με πρωταγωνιστές τους Άγγελο Χαριστέα-Otto Rehhagel και Δημήτρη Παπαδόπουλο-Gaizka Mendieta.

Όσα θα δούμε το Σαββατοκύριακο 25-26/6

Το Σάββατο 25/6 ο Βασίλης Τσιάρτας υποδέχεται στο Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, τον πρώην συμπαίκτη και νυν Τεχνικό Διευθυντή του συλλόγου της Ανδαλουσίας, Monchi. Εκεί, στη Σεβίλλη της Ισπανίας, στο γήπεδο που λατρεύτηκαν, μιλούν για την ποδοσφαιρική τους πορεία, την ανεπανάληπτη επιτυχία της Εθνικής ομάδας το 2004, το σύγχρονο ποδόσφαιρο, την εξέλιξη των νέων παικτών, αλλά και τη διαχείριση των προκλήσεων.

Την Κυριακή 26/6 η εκπομπή θα μεταφέρει τους τηλεθεατές στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Σε ένα από τα σύγχρονα τοπόσημα της πρωτεύουσας, ο Κώστας Κατσουράνης φιλοξενεί τον συμπαίκτη του στην Benfica, αλλά και προσωπικό του αντίπαλο στο Euro 2004, Nuno Gomes. Οι δυο τους ανατρέχουν στην κοινή τους καριέρα στους «αετούς», ξαναζούν τις μονομαχίες τους και αναλύουν τις αναμετρήσεις Ελλάδας και Πορτογαλίας το 2004.

Τα «2004 Δευτερόλεπτα» θα επιστρέψουν το διήμερο 2-3/7 με τα ζευγάρια Στέλιος Γιαννακόπουλος – Sam Allardyce και Τάκης Φύσσας – Simao Sabrosa. Τη Δευτέρα 4/7, ανήμερα της επετείου της κατάκτησης του Euro, η εκπομπή θα «ρίξει αυλαία» με την back-2-back προβολή και των 6 επεισοδίων από τις 19.30 έως τις 00.00.