Αποζημίωση ρεύματος: 15 με 30 Ιουνίου ανοίγει το Power Pass

Newsroom
Αποζημίωση ρεύματος: 15 με 30 Ιουνίου ανοίγει το Power Pass
Οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν στα μέσα Ιουλίου, αφού θα έχουν προηγηθεί οι σχετικοί έλεγχοι.

Εντείνονται οι διαδικασίες για την καταβολή της αποζημίωσης 18 – 600 ευρώ στα νοικοκυριά, εξαιτίας των «υψηλότατων» λογαριασμών ρεύματος από την ρήτρα αναπροσαρμογής και κατά πως φαίνεται μετά του Αγίου Πνεύματος θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Power Ρass, ώστε να λάβουν τα νοικοκυριά ελάφρυνση μέχρι και 600 ευρώ.

Η πλατφόρμα –σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών- θα ανοίξει στις 15 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή για 15 ημέρες. Στη συνέχεια η ΑΑΔΕ θα κάνει τους σχετικούς ελέγχους και τις διασταυρώσεις στα στοιχεία των αιτήσεων και στα στοιχεία που έχουν στείλει η ΔΕΗ και οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος και αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι θα αρχίσουν να πιστώνονται τα ποσά των ενισχύσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την οικονομική ενίσχυση.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση επιστρέφει το 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος για λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022 και για χρεώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος, είτε από το κράτος είτε από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Νοικοκυριά που έχουν κοινό ρολόι, δηλαδή δηλώνουν την ίδια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (π.χ. διπλοκατοικίες) η επιδότηση θα δοθεί στο δικαιούχο που το ΑΦΜ του αναγράφεται στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση που ο ΑΦΜ που αναγράφεται στον λογαριασμό δεν ανήκει σε κανέναν από τους δικαιούχους τότε το ποσό της επιδότησης επιμερίζεται.