Μοντέλο έβγαλε selfie στα κατεστραμμένα ρωσικά τανκς και δέχεται απειλές: «Θες τη διεύθυνσή μου;» είπε σε Ρώσο

Newsroom
Μοντέλο έβγαλε selfie στα κατεστραμμένα ρωσικά τανκς και δέχεται απειλές: «Θες τη διεύθυνσή μου;» είπε σε Ρώσο
«Θα σε κυνηγήσω», της έγραψε ο πρώτος Ρώσος στρατιώτης, με την ίδια να του απαντάει: «Θέλεις να έρθεις εδώ; Δοκίμασε την τύχη σου».

Το μοντέλο Liziane Gutierrez, γεννημένη στη Βραζιλία και με περισσότερους από ένα εκατομμύριο followers στο Instagram, βρίσκεται εθελόντρια στο Χάρκοβο της Ουκρανίας για να βοηθήσει τους ανθρώπους στον πόλεμο που τους έχει κηρύξει η Ρωσία του Πούτιν, ωστόσο τις τελευταίες μέρες δέχεται καταιγισμό απειλών από Ρώσους…

Ο λόγος; Η Gutierrez έβγαλε selfie με φόντο τα κατεστραμμένα ρωσικά τανκς και την ανέβασε στο Instagram της. Την άφησε μόνο για 5 λεπτά, αλλά ήταν αρκετά για να της στείλουν απειλητικά μηνύματα.

Η Liziane είπε ότι ο πρώτος στρατιώτης, της έστειλε ένα DM (προσωπικό) μήνυμα λέγοντας: «Θα σε κυνηγήσω», με την ίδια να του απαντάει: «Θέλεις τη διεύθυνσή μου; Θέλεις να έρθεις εδώ; Δοκίμασέ το. Δοκίμασε την τύχη σου» και ανέφερε πως «μετά διέγραψε (ο στρατιώτης) το μήνυμά του».

Η Liziane συμπλήρωσε πως «στα πέντε λεπτά που υπήρχε η φωτογραφία, πήρα μηνύματα που δεν μπορείς να φανταστείς» και ανέφερε ενδεικτικά: «Ελπίζω να πεθάνεις στην Ουκρανία, ελπίζω ένας πύραυλος να πέσει κατευθείαν στο κεφάλι σου κτλ.».

2

Η Liziane είπε ότι αυτή και ένας συνάδελφός της βρήκαν τα τανκς καθ' οδόν προς την Bucha, την πόλη στην περιφέρεια του Κιέβου, όπου ανακαλύφθηκαν πάνω από 1.000 νεκροί δεμένοι πισθάγκωνα.

Είπε ότι τα τανκς είχαν πάνω το σύμβολο Ζ, το οποίο έχει γίνει συνώνυμο με τους Ρώσους εισβολείς και τόνισε: «Είδαμε μερικούς ανθρώπους πάνω στα τανκς να πανηγυρίζουν και να φωνάζουν "Σλάβα Ουκρανία (Ζήτω η Ουκρανία)! Φυσικά, έπρεπε να σταματήσουμε».

Το μοντέλο ανέβαζε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ουκρανία και πολλοί είπαν ότι το χρησιμοποιεί όλο αυτό καθαρά ως ευκαιρία κέρδους και δημοφιλίας. Η ίδια απάντησε: «Δεν το έκανα για να επιδεικνύομαι. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να δουν τι πραγματικά συμβαίνει εδώ. Όχι ως δημοσιογράφος, αλλά ως εθελόντρια που ζει με αυτό 24ώρες το 24ώρο».

Η Liziane επέστρεψε ξανά στην Ουκρανία στα μέσα Μαΐου, έχοντας περάσει σχεδόν ένα μήνα εθελοντικά εκεί από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου.