Ειδικός εξηγεί τον κύριο λόγο που δεν πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί (vid)

Newsroom
Ειδικός εξηγεί τον κύριο λόγο που δεν πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί (vid)
Ένας ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε τον απίθανό λόγο που δεν πρέπει κάποιος να κοιμάται γυμνός.

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για να αρχίσει καλά η μέρα. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάποιες ιδιαίτερες συνήθειες στον ύπνο τους. Άλλοι για παράδειγμα προτιμούν να κοιμούνται με μια ανοιχτή λάμπα, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν λίγο θόρυβο για να κοιμηθούν, όπως μια ανοιχτή τηλεόραση ή ραδιόφωνο.

Υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να απολαύσουν τον ύπνο τους αν δεν είναι εντελώς γυμνοί. Ωστόσο, ένας ειδικός σε θέματα ύπνου, εξηγεί μέσα από τον λογαριασμού στο TikTok γιατί κάτι το να κοιμάται κάποιος γυμνός κρύβει κινδύνους.

«Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε γυμνοί. Ο μέσος άνθρωπος πέρδεται 15 με 25 φορές την ημέρα και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στον ύπνο. Μια επιστημονική μελέτη έδειξε ότι κάθε φορά που κάποιος πέρδεται, αφήνει μια μικρή ποσότητα κοπράνων», εξήγησε ο TikToker.

@ShutEye: Sleep Tracker

Get a good night‘s sleep and learn your patterns with Sleep Tracker.

♬ Promoted Music - ShutEye: Sleep Tracker

Μάλιστα, στη συνέχεια έβαλε σε λειτουργία μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο, η οποία βοηθάει κάποιον να ανακαλύψει τι κάνει όταν κοιμάται. Οι χρήστες του TikTok έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από την ανάρτηση, με κάποιον από αυτούς να γράφει: «Απλώς πλένετε πιο συχνά τα σεντόνια σας», ενώ άλλος σχολίασε: «Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιώ μόνο καφέ κουβέρτες».

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να κοιμάται κάποιος γυμνός, σύμφωνα με το Sleep Foundation, «δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα που να μελετά τις επιπτώσεις του να κοιμάσαι γυμνός ή αξιόπιστα δεδομένα για το ποσοστό των ανθρώπων στις ΗΠΑ που κοιμούνται γυμνοί».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι ενήλικες θα πρέπει να έχουν στόχο να κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες τη νύχτα διότι αν δεν το κάνουν αυτό μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.