Στέλεχος της FSB: «Ο Πούτιν χάνει την όρασή του, οι γιατροί του δίνουν το πολύ τρία χρόνια ζωής»

Newsroom
Στέλεχος της FSB: «Ο Πούτιν χάνει την όρασή του, οι γιατροί του δίνουν το πολύ τρία χρόνια ζωής»
Ο Ρώσος πρόεδρος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στέλεχος της FSB.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και οι γιατροί του δίνουν το πολύ τρία χρόνια ζωής, έγραψε η βρετανική εφημερίδα Mirror, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB).

Το στέλεχος της FSB δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, 69 ετών, «έχει μια σοβαρή μορφή καρκίνου που εξελίσσεται ραγδαία» και πρόσθεσε: «Δεν έχει περισσότερα από δύο έως τρία χρόνια ζωής». Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της ασθένειας, ο Ρώσος πρόεδρος χάνει και την όρασή του. «Μαθαίνουμε ότι υποφέρει από πονοκεφάλους και πως, όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση, χρειάζεται να έχει τα πάντα γραμμένα σε χαρτιά με τεράστια γράμματα, ώστε να μπορεί να διαβάζει όσα θέλει να πει. Τα γράμματα είναι τόσο μεγάλα που κάθε σελίδα περιλαμβάνει μόνο μία - δυο προτάσεις. Η όρασή του επιδεινώνεται σημαντικά με τον καιρό και τα άκρα του πλέον τρέμουν ανεξέλεγκτα».

Ο επικεφαλής της ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Κιρίλο Μπουντάνοφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν «έχει πολλές σοβαρές ασθένειες, μία από τις οποίες είναι ο καρκίνος». Το στέλεχος της FSB αποκάλυψε την ιδιαίτερα κακή πρόγνωση των γιατρών για τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω μυστικού μηνύματος που απέστειλε στο πρώην στέλεχος της FSB Μπόρις Καρπίτσκοφ, που έχει πλέον αυτομολήσει στη Βρετανία και «κρύβεται από τους εκτελεστές του Πούτιν», αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror.

Στο μήνυμα, επίσης, αναφερόταν ότι, «ο Πούτιν δεν θα φορέσει γυαλιά -που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν- γιατί αυτό θα ήταν ένδειξη αδυναμίας. Συνήθιζε να είναι ψύχραιμος με τους υφιστάμενούς του, αλλά τώρα έχει ξεσπάσματα ανεξέλεγκτης οργής. Έχει τρελαθεί εντελώς και δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν», επισημαίνει ο ίδιος.

Δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας, τα οποία επικαλούνταν πηγές του Κρεμλίνου, υποστήριζαν ότι ο Πούτιν υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για καρκίνο πριν από 14 ημέρες.

Ο πρώην αξιωματικός του γραφείου της MI6 στη Ρωσία, Κρίστοφερ Στιλ, δήλωσε ότι «ο Πούτιν δεν μπορεί να πραγματοποιήσει συναντήσεις χωρίς διαλείμματα για θεραπεία». Και πρόσθεσε: «Είναι μαζί του συνεχώς μια ομάδα γιατρών. Το Κρεμλίνο μοιάζει λίγο με... ''πισίνα καρχαριών''. Όλοι κολυμπούν τριγύρω και αν μυρίσουν αίμα, αρχίζουν να τσακώνονται».