Τρομερό: Γονείς από τον Βόλο ζητoύν τη συνδρομή Εισαγγελέα για τα ατίθασα και ανυπάκουα παιδιά τους

Newsroom
Τρομερό: Γονείς από τον Βόλο ζητoύν τη συνδρομή Εισαγγελέα για τα ατίθασα και ανυπάκουα παιδιά τους
Όλο και περισσότεροι γονείς καταφεύγουν στην Εισαγγελίας Ανηλίκων Βόλου και ζητάνε κατευθύνσεις για τα ανήλικα Γυμνασιόπαιδα και Λυκειόπαιδα τους. Ποια η συμβουλή της Εισαγγελέως.

Κι όμως… Είδαν και αποείδαν και ως έσχατη λύση θεώρησαν να πάνε στον Εισαγγελέα για τα ίδια τους τα παιδιά. Γονείς από τον Βόλο, σύμφωνα με το magnesianews, ζήτησαν τη συνδρομή της Εισαγγελίας Ανηλίκων Βόλου, ώστε να πείσουν τα παιδιά τους να τους ακούνε, να μην τους αντιμιλάνε και να σταματήσουν τις παρέες που τα οδηγούν σε αξιόποινες πράξεις όπως χρήση ναρκωτικών ή κλοπές.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, όλοι και περισσότεροι γονείς καταφεύγουν στην Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου για συμβουλές και κατευθύνσεις, ώστε να νουθετήσουν τα παιδιά τους. Μόνο την Παρασκευή (27/5) καταγράφηκαν εφτά περιπτώσεις.

Μιλάμε κυρίως για μαθητές Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου, ηλικίας 14-15 ετών, οι οποίοι- σύμφωνα με τους γονείς τους- τούς μιλάνε άσχημα, δεν τους ακούνε, όταν ανησυχούν και τους τηλεφωνούν δεν απαντούν και πιστεύουν πως τα άτομα με τα οποία συναναστρέφονται, τούς οδηγούν σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελέας συστήνει στους γονείς να επισκεφθούν παιδοψυχολόγους ή οικογενειακούς συμβούλους, αν και σημαντικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών παίζει το οικογενειακό περιβάλλον που μεγαλώνουν. Ρόλο στη συμπεριφορά των εφήβων παίζει ακόμη και η κληρονομικότητα.