Εργοδότρια τα ακούει για τα καλά μετά την απαράδεκτη λίστα με τους «12 κανόνες» που άφησε σε οικιακή βοηθό

Newsroom
Εργοδότρια τα ακούει για τα καλά μετά την απαράδεκτη λίστα με τους «12 κανόνες» που άφησε σε οικιακή βοηθό
Χαμός στα σχόλια που αναφέρουν πως είναι άνθρωπος και όχι σκλάβα.

Πάνω από 20.000 προβολές και εκατοντάδες σχόλια έχει μαζέψει η λίστα με τους «12 κανόνες», που κοινοποιήθηκε στο Instagram και την οποία άφησε μία εργοδότρια στη γυναίκα που πήγε να τις καθαρίσει το σπίτι και να είναι κάτι σαν οικιακή βοηθός.

Η λίστα είναι… εξωφρενική και περιλαμβάνει «κανόνες» ανεκδιήγητους όπως την απαγόρευση της χρήσης του τηλεφώνου κατά τις ώρες εργασίας, το να μην βγαίνει έξω από το σπίτι χωρίς άδεια, να κάνει μπάνιο δύο φορές την ημέρα σε καθορισμένες όμως ώρες και να διασφαλίζει πάντα ότι το σπίτι είναι καθαρό.

2

Φυσικά, δίπλα στη λίστα με τους κανόνες δεν παρέλειψε να προσθέσει και τις δουλειές που είναι υποχρεωμένη να κάνει καθημερινά στο σπίτι.

Και σα να μην έφτανε όλο αυτό; «Μου πήρε 45 λεπτά για να γράψω όλους αυτούς τους κανονισμούς και τη λίστα εργασιών. Μπορώ όμως να σου κάνω μια τυπική κλήση όταν είσαι ελεύθερη να τα πούμε;» της είπε.

2

Σε άλλους ανεκδιήγητους κανόνες περιλαμβάνεται η εντολή να κλειδώνει το δωμάτιό της, να πηγαίνει για ύπνο μεταξύ 9:30 και 22:00 και να μην σπαταλά καθόλου ρεύμα ή νερό.

Ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια που έγραψαν οι οργισμένοι είναι η αλήθεια χρήστες στο Instagram, είναι: «Δεν θα έχεις ποτέ έναν βοηθό που να σε βοηθάει με την καρδιά του. Να συμπεριφέρεσαι σε οποιονδήποτε με σεβασμό».

2

Ένα άλλο σχόλιο αναφέρει: «Πραγματικά τρελό. Έβαλες όλους αυτούς τους κανόνες για τον εαυτό σου όμως; Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς αυτές τις δουλειές του σπιτιού και τους κανόνες, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένας βοηθός μπορεί; Εξ όσων γνωρίζω, ένας βοηθός είναι επίσης άνθρωπος σαν εμάς, όχι ρομπότ».

Ένας άλλος σχολίασε: «Αυτό είναι τόσο λυπηρό και αηδιαστικό», ενώ άλλος ανέφερε: «Είναι οικιακή βοηθός όχι σκλάβα».