Το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο: Πουλήθηκε αντί 1,3 εκατομμυρίων ευρώ

Newsroom
Το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο: Πουλήθηκε αντί 1,3 εκατομμυρίων ευρώ
Το Intrepid πιστοποιήθηκε επίσημα από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο μπουκάλι ενώ ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και το 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο, όχι μόνο είναι γεγονός, αλλά πουλήθηκε κιόλας σε δημοπρασία στο αστρονομικό ποσό των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το τεραστίων διαστάσεων μπουκάλι περιέχει 311 λίτρα single malt Macallan 32 ετών και έχει ύψος 1,80 μέτρα. Ονομάζεται The Intrepid και αγοράστηκε από έναν ανώνυμο, διεθνή αγοραστή στις δημοπρασίες «Lyon & Turnbull» με έδρα το Εδιμβούργο, έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Για να κατανοήσει κανείς την ακριβή ποσότητα που περιέχει το μπουκάλι, αυτή μπορεί να γεμίσει 444 κανονικά μπουκάλια ουίσκι.

2

Η ιδέα πίσω από το The Intrepid προήλθε από τον Daniel Monk, των Fah Mai και Rosewin Holdings, ο οποίος είπε «αυτό είναι ένα έργο με πάθος. Θα γιορτάσω τη ζωή του αείμνηστου πατέρα μου, του καπετάνιου Στάνλεϊ Μονκ, ο οποίος ήταν ο ίδιος εξερευνητής και πέτυχε πολλά καταπληκτικά πράγματα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Σήμερα θα ήταν τα γενέθλιά του, οπότε ήταν μια τέλεια ημερομηνία για να βγει το The Intrepid σε δημοπρασία».

Ονομάστηκε The Intrepid προς τιμήν των επιτευγμάτων 11 από τους πιο πρωτοπόρους εξερευνητές του κόσμου που εμφανίζονται στο μπουκάλι. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Ranulph Fiennes, Robin Knox-Johnston, Jamie Ramsay και Karen Darke.

Ο κ. Monk είπε: «Το έργο Intrepid ήταν μια περιπέτεια από την αρχή. Ήθελα να κάνω κάτι θετικό για το lockdown και όλη η ομάδα δούλεψε εξαιρετικά σκληρά μαζί μου για να το πραγματοποιήσω».

2

Το Intrepid πιστοποιήθηκε επίσημα από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο μπουκάλι όταν εμφιαλώθηκε ενώ ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και το 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το πιο ακριβό που πουλήθηκε ποτέ.

Παρήχθη επίσης ένα σετ, μια συλλογή από 12 μπουκάλια, γεμάτα με το υπόλοιπο ουίσκι, από τα ίδια βαρέλια που χρησιμοποιήθηκαν για να γεμίσουν το μπουκάλι που έσπασε το ρεκόρ.