Συνεχίζεται η ζέστη και την Τρίτη (24/5), νέα άνοδος της θερμοκρασίας (χάρτης & vid)

Newsroom
Συνεχίζεται η ζέστη και την Τρίτη (24/5), νέα άνοδος της θερμοκρασίας (χάρτης & vid)
Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει κι άλλο το επόμενο διάστημα.

Την Τρίτη (24/5) ο καιρός θα κυλήσει με καλές συνθήκες, ενώ η θερμοκρασία συνεχώς θα ανεβαίνει.

Ο ήλιος θα κυριαρχήσει από το πρωί σε όλη τη χώρα, και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική. Μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας και του Αιγαίου, ο ουρανός θα διατηρηθεί χωρίς νεφώσεις και για το υπόλοιπο της ημέρας. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία πλησιάζει συνεχώς καλοκαιρινές τιμές. Στους 33 βαθμούς οι μέγιστες στα δυτικά και βόρεια. 33-35 κατά μέσο όρο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Όμως σε τοπικό επίπεδο και σε περιοχές που συνηθίζεται να σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι, είναι πιθανόν να δούμε τιμές 1-2 βαθμούς υψηλότερες, δηλαδή 35-36 βαθμούς στη Θεσσαλία και στην Στερεά Ελλάδα. Οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν στο Αιγαίο τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτης καιρού

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.