Ξεκίνησε η ραγδαία μεταβολή του καιρού: Βρέχει καταρρακτωδώς στην Αθήνα

Newsroom
Ξεκίνησε η ραγδαία μεταβολή του καιρού: Βρέχει καταρρακτωδώς στην Αθήνα
Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, με καταιγίδες να πλήττουν την Αττική.

Ξεκίνησε η αλλαγή του καιρού, όπως είχαν αναφέρει οι μετεωρολόγοι εδώ και αρκετές ημέρες. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς.

Απόψε (18/5) καταιγίδα σφυροκοπά την Αθήνα, ενώ η αλλαγή του καιρού ξεκίνησε από τα βόρεια τμήματα της Ελλάδας, μετακινούμενη προς τα νότια.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ψυχρό μέτωπο με κίνηση από βορρά προς νότο, προκάλεσε σημαντική μεταβολή του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 18/05.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής, όπου από τις βραδινές κυρίως ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού.

Παράλληλα θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτική πτώση.

Τα φαινόμενα απόψε θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.

Κολυδάς: «Καταιγίδες στην Αττική μέχρι μετά τα μεσάνυχτα»

Για καταιγίδες μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική προειδοποιεί με ανάρτησή του στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Έτσι, τα φαινόμενα αυτά αναμένονται και για τις επόμενες ώρες, με τη βελτίωση να αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (19/4).