Αρναούτογλου: «Μετά τα 30ρια, έρχεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς» (vid)

Newsroom
Αρναούτογλου: «Μετά τα 30ρια, έρχεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς» (vid)
Από τα 30άρια και την αστάθεια των επόμενων ημερών, στην κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Ο πρώτος μίνι καύσωνας είναι προ των πυλών, καθώς το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένονται 30ρια. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, το σκηνικό του καιρού αλλάζει και αναμένεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

«Την Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει πάρα πολύ καλά, για τις περισσότερες περιοχές με πιθανότητα μπόρας σύντομης διάρκειας, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η αστάθεια την Δευτέρα περιορίζεται στις ορεινές περιοχές. Και την Τρίτη υπάρχει πιθανότητα για κάποιες τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας», ανέφερε αρχικά ο προγνώστης καιρού.

«Το Σάββατο (14/5) αναμένεται να έχει περισσότερη ζέστη η κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, από την υπόλοιπη Ελλάδα με θερμοκρασίες έως και 30 βαθμούς. Και στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 29 με 30 βαθμούς. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και την Κυριακή (15/5). Την Δευτέρα (16/5) η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 32 βαθμούς, ενώ την Τρίτη (17/5) θα παραμείνει αρκετά έως πολύ ζεστός ο καιρός για την εποχή με αυξημένη υγρασία. Ίσως και την αίσθηση της δυσφορίας θα την νιώθουμε έντονη...», τόνισε επίσης.

Πτώση θερμοκρασίας

«Ωστόσο, πιο ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να κατέβουν στην χώρα μας μετά τις 18 Μαΐου και να μας επηρεάσουν, φέρνοντας επίσης και βροχές και καταιγίδες σε κάποια μέρη και αισθητή πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 7-8, ίσως και τοπικά 9- 10 βαθμών. Θα δούμε από βδομάδα την όλη εξέλιξη», κατέληξε.