Ισόβια συν 11,5 χρόνια η ποινή στον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο (vid)

Newsroom
Ισόβια συν 11,5 χρόνια η ποινή στον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο (vid)
Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών ανακοίνωσε το δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της Καρολάιν και του σκύλου της.

Ισόβια συν 11 χρόνια και 6 μήνες, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και του σκύλου της, ενώ του επιβλήθηκε ποινή και για την ψευδή κατάθεση που έκανε. Στην απόφαση περιλαμβάνεται χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ.


Η εισαγγελέας είχε πρότεινε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν, για τη θανάτωση του σκύλου πρότεινε 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή, ενώ για την παραπλάνηση των αρχών πρότεινε φυλάκιση δύο ετών.

«Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή από τα ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν» υποστήριξε η εισαγγελέας. Λίγο νωρίτερα, ομόφωνα ένοχο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου αλλά και τη σκηνοθεσία της ληστείας κήρυξε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Αναφορικά με το αίτημα του δολοφόνου για την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών το δικαστήριο το απέρριψε, με το δικαστήριο να απορρίπτει την αναγνώριση ελαφρυντικού για σύννομο βίο, καθώς ο πιλότος αγόρασε ένα οικόπεδο στο όνομα του, παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της Καρολάιν είχε προσφέρει για την αγορά του 50 χιλιάδες ευρώ. Απορρίφθηκε και το ελαφρυντικό για καλή του διαγωγή στη φυλακή, διότι κρίθηκε ότι ο χρόνος της κράτησης του είναι λίγος για να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο ελαφρυντικό.