Η δωροδοκία του Ηρακλή σε παίκτη του ΠΑΟΚ από… τη Ρίτα και ο υποβιβασμός στη Β΄ Εθνική

Newsroom
Η δωροδοκία του Ηρακλή σε παίκτη του ΠΑΟΚ από… τη Ρίτα και ο υποβιβασμός στη Β΄ Εθνική
Σαν σήμερα το 1980, υπήρξε η επ΄αυτοφώρω σύλληψη ανθρώπου του Ηρακλή για απόπειρα δωροδοκίας.

Σαν σήμερα το 1980, άνθρωπος του Ηρακλή πιάστηκε επ’ αυτοφώρω για απόπειρα δωροδοκίας, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Β΄ Εθνική για δωροδοκία στον παίκτη του ΠΑΟΚ Φιλώτα Πέλλιο!

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Φιλώτας Πέλλιος είχε καταγγείλει, ότι τον είχε προσεγγίσει ο (τότε) πρόεδρος του Ηρακλή Κώστας Περτσινίδης και επιχείρησε να τον δωροδοκήσει. Σκοπός του ήταν να έχει μειωμένη απόδοση ο Πέλλιος στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ.

2

Η «προσφορά» είχε γίνει μέσω μιας γυναίκας, με το όνομα Ρίτα Χατζηπαπαδοπούλου. Το χρηματικό ποσό που έδινε μάλιστα στον Φιλώτα Πέλλιο ήταν 500.000 δραχμές.

Τη μέρα που δόθηκε το ραντεβού με τον παίκτη του ΠΑΟΚ, που θα έπαιρνε μπροστά 100.000 δραχμές και προφανώς τα άλλα μετά, έγινε και η σύλληψη της εν λόγω γυναίκας. Ο Πέλλιος φυσικά, είχε ειδοποιήσει σχετικά τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και αυτή τις αρχές, φτάνοντας στη σύλληψή της.

2

Νομικά, οι κατηγορίες για τον Ηρακλή δεν επιβεβαιώθηκαν, ωστόσο η ζημιά είχε γίνει ήδη και αποφασίστηκε πως η τιμωρία για τον «Γηραιό» θα ήταν ο υποβιβασμός. Έτσι και έγινε με τους «κυανόλευκους» να πέφτουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη Β΄Εθνική.

Ο κόσμος του Ηρακλή εξαγριώθηκε με αυτή την απόφαση, αντέδρασε και μάλιστα έφτασαν να ζητήσουν μέχρι και την παρέμβαση του (τότε) πρωθυπουργού Γιώργου Ράλλη.

Στις 2 Ιουνίου το 1980 επισημοποιήθηκε η απόφαση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή, ωστόσο στην εκδίκαση της υπόθεσης από την Τριμελή Ανακριτική Επιτροπή η Ρίτα Χατζηπαπαδοπούλου αναίρεσε όσα είχε καταθέσει στον ανακριτή. δηλαδή, ότι οι 100.000 δραχμές που βρέθηκαν επάνω της όταν μιλούσε με τον ποδοσφαιριστή Φιλώτα Πέλλιο, είχαν δοθεί νωρίτερα από τον πρόεδρο του Ηρακλή Κώστα Περτσινίδη για να εξοφλήσει κάποια αντικείμενα που είχε αγοράσει για την οικία της.

2

Ο Ηρακλής έπεσε στη Β΄Εθνική, ωστόσο «ανέβηκε» ξανά στην Α΄Εθνική κατηγορία, μην έχοντας στο ρόστερ της τον Βασίλη Χατζηπαναγή.

Ο Κώστας Περτσινίδης είχε καταφύγει στα πολιτικά δικαστήρια στα οποία και δικαιώθηκε, ωστόσο αυτή η υπόθεση δεν είχε να κάνει με το αθλητικό κομμάτι.