Πανικός στην Καλαμάτα: 36χρονος με κουκούλα και λοστό εισέβαλε στο προαύλιο της Τράπεζας Ελλάδος (vid)

Newsroom
Πανικός στην Καλαμάτα: 36χρονος με κουκούλα και λοστό εισέβαλε στο προαύλιο της Τράπεζας Ελλάδος (vid)
Συναγερμός σήμανε στην Καλαμάτα όταν ένας 36χρονος εισέβαλλε σε υποκατάστημα της Τράπεζας την Ελλάδος.

Tαμπουρωμένος επί 2 ώρες στον προαύλιο χώρο του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στο κέντρο της Καλαμάτας ήταν ένας 36χρονος. Σύμφωνα με το eleutheriaonline.gr, ο άνδρας με άγνωστα έως τώρα κίνητρα φέρεται να παραβίασε με ένα λοστό συρόμενη πόρτα που οδηγεί στο προαύλιο από την οδό Νικηταρά και να μπήκε στο χώρο με ένα αυτοκίνητο.

Αρχικά και για την περισσότερη ώρα είχε καλυμμένο το πρόσωπό του φορώντας κουκούλα και περιφερόταν στο προαύλιο έχοντας στο χέρι τον λοστό. Με αυτό το όργανο ανά διαστήματα χτυπούσε τα κάγκελα και φώναζε ακατάληπτα.

Από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το υποκατάστημα και προσπαθούσαν αρχικά να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και στη συνέχεια να μπορέσουν να τον ηρεμήσουν για να τον βγάλουν. Αυτός επέμενε στην στάση του και στη συνέχεια έβγαλε την κουκούλα αποκαλύπτοντας το πρόσωπό του.

Το περιστατικό φυσικά προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Καλαμάτας με δεκάδες πολίτες να έχουν σπεύσει στη γύρω περιοχή για να δουν τι συνέβαινε. Τελικά λίγο μετά τις 7:30 μ.μ. αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και της Ασφάλειας Καλαμάτας μπήκαν στον χώρο και με την χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Ο 36χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατά το παρελθόν νοσηλευτεί, έχει οδηγηθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, ενώ έχει κατασχεθεί και το μικρό όχημα με το οποίο μπήκε στον χώρο.

Νωρίτερα ο άνδρας φέρεται να έχει εμπλακεί επίσης και σε έναν έντονο επεισόδιο στην Παραλία, όπου συνεπλάκη και τραυμάτισε διανομείς φαγητού, που εργάζονται σε πιτσαρία.