Ταυτοποιήθηκαν νταήδες που πετούσαν πυροτεχνήματα για εκφοβισμό στον Θύμιο Μπουγά (vid)

Newsroom
Ταυτοποιήθηκαν νταήδες που πετούσαν πυροτεχνήματα για εκφοβισμό στον Θύμιο Μπουγά (vid)
Η αστυνομία ταυτοποίησε ορισμένους από τους «μάγκες» και είναι θέμα ωρών οι προσαγωγές.

Εξόργισε, αηδίασε, στεναχώρησε το βίντεο που έπαιξε η Αγγελική Νικολούλη στο «Φως στο Τούνελ» με τους νταήδες που πήγαν έξω από το σπίτι του Θύμιου Μπουγά που έχει εξαφανιστεί και τον αναζητούν (έχει σημάνει μάλιστα και Silver Alert), πετώντας βεγγαλικά. Οι «μάγκες» ήθελαν να βγει έξω για να τον «πειράξουν» και να τον τραβήξουν βίντεο, καθώς ο Θύμιος έχει παραμορφωμένο πρόσωπο από ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να έχει δεχθεί άγριο και βάναυσο μπούλινγκ.

Σύμφωνα με το Patrisnews, η αστυνομία ταυτοποίησε κάποιους από αυτούς που συμμετέχουν στην ομάδα των ατόμων, που πετούσαν κροτίδες έξω από την οικία του Θύμιου και τον εκφόβιζαν. Tις επόμενες ώρες αναμένεται η προσαγωγή τους στη Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε, μετά από βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τη δράση τους, το οποίο στάλθηκε χθες το βράδυ από τηλεθεατή στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Το βίντεο προβλήθηκε στην εκπομπή με τεχνική επεξεργασία, θολώνοντας -για ευνόητους λόγους- τα πρόσωπα των νεαρών καθώς και τις πινακίδες των οχημάτων, αλλά και αλλοιώνοντας τις φωνές, ωστόσο οι αρχές, τα έχουν στην κατοχή τους «καθαρά» βίντεο που φαίνονται τα πρόσωπά τους και ακούγονται κανονικά οι φωνές τους.

Ο Θύμιος, όπως τον φωνάζουν όσοι τον γνωρίζουν, φοράει χειρουργική μάσκα, όχι λόγω κορoνοϊού, αλλά για να κρύψει το παραμορφωμένο του πρόσωπο μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε το 2008.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μιλάει και να τρώει με μηχανική υποστήριξη, αφού του κόπηκε ο λάρυγγας. Αυτή ήταν και η αιτία που έπεσε θύμα εκφοβισμού και επιθέσεων από αγνώστους.

Την Πρωτομαγιά, πήγε ο ίδιος ο Θύμιος στην αστυνομία και είπε τι του συνέβη. Την Τετάρτη 4 Μαΐου, που έγιναν οι δημοσιεύσεις, πήγε για δεύτερη φορά στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας βοήθεια, καθώς όπως τους είπε, του πετούσαν συχνά πέτρες. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που κάποιος τον είδε.

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΤ (Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση) λίγο καιρό πριν, μιλούσε με δυσκολία ο ίδιος ο Θύμιος για τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και για το τι ονειρευόταν. Ήθελε να ξαναγίνει ένας άνδρας με πρόσωπο και να μην κρύβεται πίσω από τη μάσκα του για να μην τρομάζει παιδιά και μεγάλους, όπως ο ίδιος έλεγε.

Τη δήλωση εξαφάνισης και την ενεργοποίηση του Silver Alert, έκανε η Νατάσα Μποζίνη, Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος, μέλος του επιστημονικού φόρουμ «στο επίκεντρο ο άνθρωπος» και Εθελόντρια για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.

Όπως η ίδια είπε στην εκπομπή, η ανάμειξή της προέκυψε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας που έκανε για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου. Είχε ενημερώσει και εγγράφως τις Αρχές για όσα συνέβαιναν. Στον Πύργο κάνει έρευνες και η ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.